oljemålning

Blev förra veckan så sugen på att börja måla igen. Så i fredags tog jag fram staffliet, oljefärgerna, penslarna och målade 1 1/2 timme. Därefter tog några färger slut och vi fick besök resten av helgen. Men i dag efter jobbet tog jag en skön promenad till stan och inhandla lite färg och penslar. Och först nu avslutade jag mitt målande för kvällen. Det är så härligt när man är mitt i en skapande period. Energin flödar i en och man vill knappt sluta förrän man är klar.




Besök, ja Kribbas föräldrar var här i helgen och var jätte snälla och hjälpte oss med renoveringen i sovrummet. Ja, det är vårt nästa projekt i lägenheten. Kribba och hans pappa har rivit ut garderoberna och lagt nytt golv. Ska som jag nog nämnt bli samma mörka trägolv i alla rum. Även garderoberna ska flyttas om och bytas ut. Nu ska vi själva bara i veckan spackla, måla tapeterna och taket och lägga nya lister så är även detta rum färdigt. Visar före och efter bilder därefter.

Nä, nu ska jag gå och äta något och slappa lite. Jobbdag även imorgon.

Alla hjärtans dag

Hoppas ni haft en trevlig alla hjärtans dag.

Jag har haft det, sett film med raringen hela helgen, provat på sushi för första gången (har dock provsmakat en gång tidigare på mataffären men jag tycker inte det gills. Färdigförpackad mat är inte detsamma som nytillagad mat.) och återigen blev det Cover/Schlagerklubben:) me like. Ännu trevligare var det när det även var gratis. Gratis är gott:) Shlagerklubben har gratis inträde på lördagar om man tar med sig en speciell sak som varierar varje vecka. Denna helg skulle man ta med ett hjärta av guld. Så jag tog från mitt förråd av tyger ett "guld"vävt tyg och klippte mig ett hjärta. Rotade sedan i mitt tjafsförråd och hittade ett "guld"färgat smycke format som ett hjärta. Så jag blev av med lite skit samtidigt som jag "sparade" (spara och spara men ni fattar nog vad menar) in 200 kr och hade jättekul.


 






Jag och raringen. Vi kom med i deras fotoalbum.






Vägen hem.




Även stickat färdigt ett par tjocksockar åt mig själv.



Stickcafe

Himla vad trevligt det var igår på stickcafet. Det är från början ett mysigt fik men det blev ännu mysigare och hemtrevligt när nästan alla satt och myste i sin fåtölj eller soffa med en stickning i handen. Jag blev så inspirerad, ingen gjorde något likt den andre. Det skapades i alla möjliga färger och garner. Det var allt från mysmössor, unika armband, barnkläder, halsdukar, koftor och säkert en del till, jag pratade inte med alla. Efter detta har jag blivit jätte sugen på att börja en hel del nya projekt. Vet bara inte vilket jag ska börja med, allt verkar så kul. Måste bara avsluta mitt pågående stickarbete (visar den sedan). Jag är så dålig på att avsluta arbeten men nu vill jag ändra trenden och få saker färdiga någon gång. Och man vill kunna använda arbetena man gjort. Jag tror jag har lite dåligt tålamod men blir lätt inspirerad och älskar att skapa nya saker så jag vill bara börja på nya arbeten hela tiden men får svårt att avsluta dem.

Igår fick min kompis Thusara som jag mötte upp på cafeet, ett par sockar och en mössa jag stickat till hennes son som är ett år. Mitt första stickade baby arbete däremot har jag bett henne att inte syna dem alltför nära*) Jag tycker fortfarande att det är mycket att lära om stickning men även att få in vanan till jämna maskor. Det är ju Fa* omöjligt.
Thusara kan själv sticka, vi gick slöjdprogrammet tillsammans och det var där vi lärde känna varandra men jag vellade göra något till hennes son. Hon själv stickar för tillfället en massa, nu var det en gullig slipover till pojken.



Nu tänker jag bara på garner och färger sedan gårdagen. Efter pågående arbete blir det nog först en mössa ändå, mönster kallad "årets mössa" med alpacka garn. Den såg så ruggigt mysig ut. 

                                                                                                                                                                                                                     
Kom och tänka på mina virkade pannband, extra breda jag gjorde för ett par månader sedan. Det skulle även vara roligt och göra något liknande fast som mössa.












städa



Nää, usch nu måste jag verkligen städa. Det ligger kläder och reklam överallt i alla rum och jag ser dammråttorna börjar smygande krypa sig fram, närmre och närmre mig som en katt. Väntar att de hoppar på mig som en blixt precis när som helst. Brrrr

Sedan ska jag ta hand om mig själv lite grann. Typ köra någon ansiktsmask och lotion, raka benen och måla naglarna.
Och ikväll blir det stickcafe på Shmeck.

Tjejhelg,, och kanske lite förnyelse

Oj, vilken helg. Som jag nämnt kom min barndomsvän Mariah från Boden och hälsade på i helgen och vi har haft så kul. Det var ett tag sedan vi hade lite mer tid att umgås. Vi sågs senast under jullovet men då var det så mycket annat som hände att vi knappt hann umgås något på tu man hand så det var verkligen roligt att hon nu kunde komma ner en helg själv utan sällskap. Vi fick då äntligen en egen liten tjejhelg med tjejsnack, gamla minnen, relationer, kläder, smink och hår. Jag tror vi båda behövde det och komma bort från vardagens vanliga chargong.

I fredags gick vi en stund på stan och kollade lite affärer. Inte så mycket nytt för mig men desto roligare för Mia. Gu så trött vi var när vi kom hem till mig men skönt trött. Det var väl både shoppingen och veckans arbete som tog ut sin rätt. Kvällen tog vi det lugnt med lite godis och tjejsnack till teven. Somnade sedan som en stock. Tänk att det kan ibland vara så skönt att sova.

På lördagen for vi vidare och gick på lite fler affärer som bland annat på second hand affären Myrorna. Vi båda älskar second hand affärer för det är billigt, miljövänligt och innefattar oftast unika plagg och saker. Där hittade vi båda lite fynd. Vi hade även annars tur i helgen för alla butiker vi var in på hade rea i helgen, halva rea priset, jätte kul. Älskar sådant, det ska vara billigt och leva*)

Mina fynd



Myrorna och Hm, 25 kr




Kapp Ahl, 30 kr


Därefter for vi en stund till Mias bror som också flyttat hit. Han och hans tjej har köpt en bostadsrätt som även de har renoverat. Den var jätte fin och mysig. Jag tycker nu när man själv renoverar och ska inreda sin bostad så är det extra roligt att se andras hem för att få själv lite mer inspiration och förslag på vad man kan göra. Jag kollar även numera mycket inredningsprogram och tidningar. Detta är så himla roligt, att få skapa, bygga och inreda sitt egna hem.

Mia gjorde sin jätte goda maträtt till middag. Kyckling inlindat i skinka till ris och sallad. Det är jätte gott däremot får jag skämmas min gäst lagar maten men matlagning måste jag tyvärr säga inte riktigt är min grej. Jag kan göra några fåtal rätter men inte så mycket mer.

På kvällen drog vi ut på stan till cover club. Mycket folk och skitkul. Men först ägnade vi några timmar till tjejgöra alltså smink, hår, kläder och snack. Förfesten med förberedelser för en utekväll med tjejerna tycker jag är nästan det roligaste på kvällen. Då har vi tid för varandra och prata medans vi gör oss i ordning eller hjälper varandra att göra det. Vi färgade varandras hår. Mia fixade även det mesta på mig, håret, sminket och klädvalet. Hon är duktig på sådant och gillar det. Roligt också att få lite omväxling och förnyelse. Man själv är ofta så inrutat på sina vanor och rutiner att det ibland kan vara svårt att se nya och andra sätt man kan förbättra sig på. Det är lite tråkigt om man alltid har samma smink, frisyr och klädstil. Man blir blind för utveckling, mognad och förbättring. Då kanske man fastnar i en tidsperiod som ex. nittiotalets stil och mode. Tänk, vad hemskt om man nu på tjugohundratalet bara fortsätter i samma gamla spår som ex. nittiotalet.
Som jag nog har blivit, jag ser ganska detsamma ut som för tio år sedan. Det har då inte skett några större skillnader. Jag har ungefär samma frisyr, hårfärg, sminkning och klädstil. Det är när man tänker efter ganska sorgligt och trist. Så nu kanske det är på tiden att jag gör något åt det. Jag vill inte se detsamma ut igen om tio år i alla fall. Jag har funderat ett tag på på att färga håret mörkare röd men det har ännu inte blivit av. Vi får se. Jag har i alla fall börjat fundera på att göra lite förändringar nu under en period. Man börjar faktist bli äldre och vuxen nu, vare sig man vill eller inte.








Cover club







 


 







Energitjuvar

Är så trött på att andra människor påverkar oss så mycket. Det är som vissa människor tar energi utav oss och vi själva blir uttömda. Eller kanske bättre sagt de i alla fall påverkar och smittar av vårt humör med deras. Om de i vår omgivning eller någon som korsar våran väg som har en negativ inställning och humör för stunden blir vi påverkad utav det mer eller mindre. Vi själva kan bli dystra och negativa fast vi nyss var på bra humör. Det är verkligen tråkigt och jobbigt när folk har en negativ inställning och humör. Däremot finns det så klart även människor som kan påverka en positivt och fylla en med energi. Om de är glada så kan man själv bli smittad utav det och bli glad fast man inte var så särskilt pigg eller glad innan. Det är jätte härligt.
Men när det gäller negativ energi eller om man nu ska bara säga det finns känslor så är jag så trött på det. Att visa människor ska kunna påverka en annans liv så mycket. Det är inte rätt eller roligt att dem ska kunna sno ens energi och inte ger något tillbaka, jaa så kallade energitjuvar. Jag blir så arg och leds. Däremot tror jag vi alla kan vara energitjuvar ibland som när något tråkigt har hänt. Men mellan goda vänner som ställer upp för varandra tycker jag det är okej att vara energitjuv ibland. Men då hoppas jag man senare ger något tillbaka när man tagit igen sig. Att man både ger och tar i en vänskapsrelation är viktigt annars är det ingen riktig vän. 
I kväll är jag speciellt trött och leds därför jag mötte en så kallad energitjuv i dag som jag inte träffat förrut men vi började prata och bara genom hennes små sura inställning och humör för den lilla stund vi samtalade påverkade hon mig. Jag var på bra humör före vi pratat med varandra men direkt efter vårt möte var det som om all min glädje och energi rann ur mig. Jätte jobbigt. Självklart påverkar nog hur känslig man är som person om hur mycket man påverkas av andra människors inställningar och humör. Jag är nog ganska känslig så det är nog för mig lite extra jobbigt om hur mycket dem i min omgivning påverkar mitt humör.
Skulle vara jätte intressant och höra vad andra tycker om detta

Annars har vi på sistonde haft fullt upp hära. i fredags hjälpte vi Anna att flytta direkt efter kom kribbas föräldrar och hälsa på till tisdag. Vi har ätit och druckigt gott hela helgen men de ha även varit jätte snälla och hjälpt oss med en del av renoveringen.

Och imorgon kommer min kompis Maria från Boden och ska vara här hela helgen. Längtar så, det var länge sedan vi sist hade lite mer tid tillsammans. Jippi, blir lite útav en tjejhelg. Stackars raringen men han har ju sitt så han överlever nog.

Trist



Jaa, efter att man har skrivit om festivalen med bland annat Marilyn Manson så känns allt annat trist.

Marilyn Manson till Sverige



Yeess
, så härligt min idol Marilyn Manson kommer till Sverige i slutet av Juni i Göteborg på Metaltown festivalen. Det var min raring som såg det, vilken tur jag har som har han. Om jag diska så skulle han bjuda på biljetterna. Jaa, så igår diska jag på för fullt :) Det kostar som sagt lite grann.
Längtar, har vellat se Marilyn så länge men aldrig blivit av. Wow , det ska bli så häftigt. Hans musik är så jäk*a bra. Man vill bara hoppa upp på ett bord och rocka loss.
Nu måste jag bara hitta några läckra, bitchiga och rockiga/gothiska kläder. Det tycker jag hör till när man går på minnesvärda konserer. What to wear, what to wear? Efter konseren då ska jag bara ta med raringen och festa järnet och va lite crazy. Fa* va kul vi ska ha. Detta kommer bli ett minne jag aldrig glömmer.
Därefter finns det bara en till jag vill se, Rob Zombie.


 

RSS 2.0
Blogglista.se