Längtar hem

Oj, nu börjar jag verkligen få hemlängtan. Vill till Boden , till familjen och vännerna. Vill fira julafton, juldagen, slappa och göra bort nyår. Nu, nu. Vill vara klar med packningen, vara framme och klar med julklapparna så man äntligen kan slappna av lite och bara ha trevligt och roligt.

Oj, vilken helg *)

Det har verkligen varit en fartfylld helg. Började med tv serier och stickning och slutade med tv serier och stickning:)
Jag känner mig helt utbränd *) Ha, ha skämt å sido, nämen det har inte varit så mycket mer. Fast ganska skönt faktist. Ändå bara gjort det jag känt för så man kan inte klaga.

Fast igår var förstås jag och Kribba i alla fall på stan ett par timmar och handlade julklappar. Som de flesta andra folk verkade också göra. Tänkte det skulle vara himla trevligt men i själva verket är det egentligen bara stressigt och ångestfyllt. Vi är inte riktigt färdig än men,,det ska nog ändå bli bra i slutändan. Får man hoppas.
Därefter blev det lite julklappsinslagningar för tyvärr där jag handlade fick man göra det själv:( Hoppas alltid butiksbiträdena gör det åt en för det blir alltid så himla gulligt eller snyggt. Medan mina egna inslagna paket blir bara skrynkliga och fula. Hur jag än kämpar med dem. Jag skulle nog aldrig få jobb som paketinslagare. Däremot brukar jag ibland be Kribba göra det för han gör jättefina paket. Kribba kan vika dem, pressa dem, slå dem och hoppa på dem för han tycker det alltid är lika lätt och kul och slå in paket:) som jag men jä*la i slutändan får Kribba dem ändå så fint affärsmässigt inslaget. Men i år tyckte jag att han hade nog med sina egna paket så jag gjorde det själv.



Ps; Närmare granskning än så här är inte paketen gjorda för. Ägarna till paketen rekommenderas hålla dem på avstånd under öppningsdelen.




Shoes

Älskar denna video, den är så jä*la kul. Och vem älskar inte skor.



Redeemer

Är lite uttråkad och less i dag. Men kom och tänka på en gammal video jag och mina syskon gjorde tillsammans för några år sedan. Min syster hade börjat upptäcka och intressera sig för film och redigering. Det är den första video jag har gjort. Vi hade lite långtråkigt hemma en kväll så vi tänkte vi gör en video till en bra låt. Vilket blev Redeemer. Därmed drog vi till källaren,,
varning- den är lite knasig


Ångest

Har lite jul och sömnångest. När det gäller julångesten handlar det som ni nog gissat redan, om julklappar. Vad man ska ge och vad man har råd med. Tyvärr går ofta de inte ihop. Man vill ju ge de "perfekta" presenterna. Något som de egentligen drömmer om och önskar. Men oftast kostar de klapparna mer än man själv kan drömma om:) Men tänk så härligt, att få chansen att ge de människor du älskar och värnar om mest dessa julklappar. Kanske det handlar om en Harley Davidson, en sportbil, en resa m.m. Så man får visa hur mycket man bryr sig och älskar dessa människor. Ja, jag vet att jag nog kommer få höra om sådant som att ,,det är tanken som räknas, pengar inte allt, behöver inte köpa kärlek, kan visa det på andra sätt osv. Det vet jag och jag håller med, till viss del. Jag tycker man kan visa omtanke och kärlek på flera sätt men ett av sätten är ändå att köpa det dom du bryr dig om önskar och behöver om du har råd. Annat är bara ren snålhet eller egoistiskt.

Min sömnångesten handlar om den tid jag går och lägger mig. Jag går och sover alldeles för sent för den tid jag måste kliva upp till jobbet på morgonen. Jag sover på vardagarna alldeles för lite. Jag känner mig många gånger som en zombie på jobbet. Allt går så sakta och allt som annars kan vara så roligt känns jobbigt och tungt. Jag har ett jätte roligt och givande jobb men det är jobbigt när man inte orkar glädjas åt det som man borde. Varje dag tänker jag att jag ska börja lägga mig tidigt och göra det till en vana men på kvällen blir det inte så. Min kropp vaknar alltid till på kvällen och det är så mycket annat jag vill göra. Och om jag någon gång lägger mig tidigt är jag så pigg att jag kan inte somna förrän min vanliga sovtid. Älskar annars att sova
Men ger inte upp, ska försöka imorgon igen, senast elva ska jag vara i säng, helst tio. Helsjukt-tidigt jag vet men å andra sidan att kliva upp strax efter sex på morgonen är också det.

Nä, nu börjar min sovtid närma sig så nu ska jag avsluta
och zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

True blood



Jag har blivit rekommenderad om en ny serie, True Blood. Så ikväll har jag tillägnat den serien och stickat. Har sett ett par avsnitt och den har hittills varit ganska spännande och intressant. Återkommer med fler kommentarer. För nu ska jag se ett avsnitt till och lägga mig och sova.
Natti, natti

Luciahelgen

Det har varit en skön luciahelg. Den började med luciatåg på skolan på fredagen. Det var i en jätte fin kyrka och det var så vackert och mysigt med alla tända ljus. Eleverna var jätte duktiga och så fina. Det var en vacker tillställning. Detta avslutades så klart med lite luciafika.
Efter jobbet hände det inte så mycket mer den dagen för både jag och K var helt slut efter veckan. Vi slog tidigt på en film som vi somnade direkt till.

På lördagen kom två gamla vänner på besök som var i stan under helgen. Det var jätte roligt och se dem. Hoppas det blir snart igen.

På kvällen blev det lite fest, jätte trevligt. Förfesterna är trevligast och roligast i alla fall för de mesta men vi alla var lite sugna på utgång till Coverclub. Så dit bar det av tillslut. Där var det fullt ös, precis som det ska vara. Det var skitkul, älskar party.


Kribba och jag



Söndagen var lugn. Jag sov till halv fyra *ha*ha* hemskt egentligen men det var jä*la skönt. Därefter fick jag stressa mig upp för min kompis son fyllde ett år så vi hade ett barnkalas att passa. Tiden går så fort att man knappt hinner med. Kan knappt tro det är ett år sedan min vän fick barn. Tyckte det var nyss vi kämpa med textilen på universitetet tillsammans fast det egentligen är fyra år sedan.
Ja det var min helg. Känner mig ganska nöjd, den var skön och rolig. Vilket är bra, så man laddar upp lite positiv energi för att orka jobbveckan innan jullovet.



Det kommer kanske en till Alien




I dag såg jag en av mina favoritfilmer, Alien 2. Jag har tänkt se alla delar, ettan såg jag i helgen och trean och fyran ska jag se imorgon eller i helgen. Jag har sett dem så många gånger att jag har tappat räkningen. Dom är bland de bästa filmer som har skapats. De är intressanta, spännande, genomtänkta och skådespelarna gör ett toppen jobb. Filmerna har de rätta skådespelarna till varje roll. Alla spelar bra men min favorit är ändå som ni nog vet Sigourney Weaver alias Ellen Ripley. Hon spelar så fantastiskt bra. Och det är så intressant och roligt att det är en kvinna som har huvudrollen som är stark, tuff och självständig men som även kan slåss.



Så jäk*a bra filmer. Ni måste se dem men man får inte vara lättskrämd. Monstrena är väldigt läskiga och obehagliga. Det är nog det värsta monster jag skulle kunna tänka mig.








Läste i dag på texttv att det kanske kommer en till Alien film. Yihoo. Har nu fått upp hoppet efter så många år så jag hoppas verkligen det.
Tänk om det skulle bli en trilogi, wow. Det vore något men jag är  jätte glad om de bara i alla fall gör en. Tänk och få vara statist i en sådan film. Det  har jag drömt om i många år. Men gör dom en till tänker jag fasiken försöka söka på något sätt. Bara att få en liten, mini roll långt där bak vore fantastiskt. Då har man i alla fall fått vara med och göra historia.

Är lite trött

Är även i dag helt slut. Men här är något som får en och vakna till. Helt otroligt.





Helt otroligt. Man kan inte tro det är sant.



Jag avslutar dagens blogg med en skitbra låt.
Den passar även perfekt till snabb bilkörning.







Är helt slut

Är så trött men jäkligt skönt trött ni vet hur det kan vara ibland när man haft en skön och bra dag. Så nu vill jag bara krypa ner med raring och sova, harkel eller något åt det hållet*)
Men först måste jag få ner några rader här i alla fall. Det har varit full rulle i dag, efter en hel dag på jobbet for vi och shoppa hela kvällen. Men nä inte kläder och sådant som man kan tro förrutom jag, lite. Jag fick ett presentkort av min mormor på Lindex när jag fyllde år så jag köpte mig en grå, lång kofta och ett par svarta träningsbyxor för pengarna, jätte glad. Tack mommo *kram*.
Därefter hämta jag upp Kribba och det vi for och handla var renoveringsmatrial. Kanske nu det inte känns lika kul som annan shoppingfynd men jäkla va fint det kommer och bli sedan. Så faktist är de också ganska trevligt speciellt när man hittar bra priser som i dag. Det blev nytt tak till halva lägenheten och lite annat smått som är nödvändigt. Vi kommer bara göra om halva lägenhetstaket därför det tak vi har är jättefint som det är men raringen vill ha spotlights i alla rum men jag har fått honom att bromsa lite:) (puss). Jag vill inte ha spotlights överallt och jag tror han har fått det lite på hjärnan. Snyggt är det men vet inte om jag vill ha det överallt. I mitt syrum blir det i alla fall absolut inte av. Gillar taket vi har och jag har sett en jätte läcker lampa på Ikea som går över hela rummet, som jag ska köpa. I morgon ska jag få nya tapeter där också, är det sagt, att killarna ska tapetsera. Hoppas, för jag längtar. Skulle gärna tapetsera själv, gillar att kunna bygga och renovera saker själv men en gång provade jag och Kribba och tapetsera åt farmor och det blev inte så bra. Skryngligt och fult så pappa fick göra det. Men det var faktist farmor som bad oss fast vi varna vi aldrig gjort det förr Men nu ska jag lära mig och se hur guysen gör det så jag kan göra det själv när jag behöver det och vill.

Måste säga jag beundra sammisen, efter vi kom hem med alla tunga varor så for han och tränade med en kompis och direkt han kom hem gjorde han klart väggarna i syrummet. Slippa det sista och tvätta av dammet från väggen. What a man. Vet ni vad jag gjorde, jag däcka framför desperate housewives och min nya stickning, ett par sockar. Oj, oj, vad duktig jag är. Har lite dåligt samvete.

Usch, jag får rysningar

I dag hörde jag igen den nya reklamen för Philips. Varje gång jag hör den hoppar jag till och ryser i hela kroppen. Första gången jag hörde och såg reklamen förstod jag inte varför. När det sedan slog mig att bakgrundsljudet är min ringsignal till väckarklockan på min mobill. Den enda väckarklocka jag också använder. Jag hatar att kliva upp när man är trött men man måste ju till jobbet och annat även när man bara vill sova mer. Därför är det värsta ljud jag vet också ljudet till väckarklockan. Jag rycker alltid till när väckarklockan ringer på morgonen och avskyr detta vardagliga ljud varje gång för man vet vad det innebär- att det bara jävlar i mig är att kliva upp , vare sig du vill eller inte. Och allt du drömmer och önskar om just i denna stund är att få ligga kvar i din fantastiskt, underbara sköna säng som är det bästa köp du någonsin gjort och få sova ännu en stund eller allra helst tills du vaknar av dig själv.
Därför avskyr jag också som ni säkert kan förstå denna reklam och låt. Däremot är det egentligen inte alls något fel på reklamen eller låten eller deras fel på något sätt utan det är bara jag som förknippar det med en vardaglig rutin som jag avskyr.
När jag berättade om detta för min sambo gav han som förslag att jag skulle hitta en ringsignal som gör mig glad. Så det blir till en positiv rutinupplevelse med ett uppvaknande som får mig att känna dagen börjar jäkligt bra och kanske fortsätter så. Brukar i alla fall många gånger vara så:)
Ska prova det, så vi får se kanske jag till och med hoppar ur sängen av glädjeskutt.

Fredag

Skönt, nu kan jag ladda ner bilderna till datorn.
Igår var jag ju på jätte rea på Brothers and sisters med min faster efter jobbet. Det var hon som drog med mig och tipsade. Jag hade ingen anning att de hade rea. Men jag brukar tyvärr ha ganska dålig koll på sådant fast jag älskar kläder och reor. Detta hittade jag plus en tajt kortärmad tröja åt Kribba. Min faster hittade också en del men jag har ingen bild på det. Hon fann ett par gråa jeans, klänning och blus, jätte snygga. Det var jätte trevligt och vi avslutade kvällen med ännu en kopp kaffe hos henne, cigg och surr:)



Tvåa av blusarna är tyvärr lite stora i sidan men jag ska sy in dem senare. Jag brukar ofta få sy in kläder som jag köper för att de ska sitta snyggt.


I dag blev det ändå lite gjort, sett lite serier, sovit, surfa, tele och städa men kvällen är inte slut än. Känt för att göra ganska mycket i dag, lite utav varje i alla fall. Det är ändå helg nu. Varit just på affären och laddat upp lite inför kvällen.



Det blir nog lite film eller serier kanske svara på några mail, prata på msn, äta lite godis, kanske läsa eller sy ihop min stickade mössa. Jag hittade en ny, intressant pocket på affären (bilden). Det är kul när man gör det men får väl se om den är bra.

Föräldrafritt-yihaa




Nämen, ungefär min pojkvän har åkt på en jobbresa med lite kul tills imorgon. De ska leka lite typ Fångarna på fortet ( älskar sådant, är lite avvis ), festa och kolla på Ikea. Så jag har hela lägenheten själv, så nu ska man väl passa på och göra lite bus och sådant man annars inte kan- yihoo. Nä, skojar bara, jag kommer sakna han. Gör redan det lite nu:(
Vet faktist inte alls vad jag ska göra. Känner mig både lite rastlös och trött. Vill göra massor men vet inte exakt vad samtidigt som jag inte orkar. Ha, ha så knasig man är.
Har tänkt på att städa lite, sy, måla, ringa några gamla vänner, svara på några mail, msn:a, baka och se någon film men,,får se vad som verkligen blir av. Skulle vilja se någon rysare men jag är lite mörkrädd faktist. Tycker det är lite scary och se en riktigt bra rysare själv fast jag älskar dem. Och tyvärr har jag ingen och se med. Enda vännen som bor i närheten är så klart inte så förtjust i film. Önska Boden låg lite närmare. Då hade jag gått till rysardrottningen. Det är min kusin som bara bor typ tvärs över gatan från mina föräldrar och hon älskar film och rysare lika mycket som jag:) Dessutom har hon hundratal med filmer. Suck, längtar lite till Boden. Inte just för stan utan mera alla jag känner bor fortfarande kvar där. Fast jag har nästan varit där varannan helg den senste tiden och snart bär det av igen-jullovet. Och alla pengar vill man inte lägga på det eller tid. Det tar ändå ett par timmar att åka en väg.

Så jag får väl se vad jag tar mig för och faktist gör.

Vill göra något kul


Kanske dansa på bordet

eller inte

Nää, det får nog bli lite film



Inga bilder, inget kul

Utan bilder blir det inga roliga blogginlägg. Jaa, så är det. Suck, och det har drabbat mig. Det blir inga bilder i dag för det funkar inte att ladda ner dem från kameran till datorn. Inget händer, absolut ingenting.Trist, himla trist.
Så det måste vänta. Ska se om en ny Usp kabel löser problemet.
Så min dag får vänta.

Igår var jag i alla fall med en kompis på stickcafe för första gången. Det var riktigt mysigt dära och trevligt. De är ett ganska "personligt" inrett cafe med en liten miniaffär mitt i. Gav en riktig hemtrevnads känsla. Det gillar jag. Det kom ändå lite "stickande" folk och fikade, inte bara vanliga gäster så det var kul. Tyvärr är jag numera så trött efter jobbet så jag orkade inte stanna längre än en och halv timme. Min kompis var där tre timmar och hade riktigt trevligt. Det är riktigt trist att vara så trött jämt på vardagarna. Man vill ju ha lite kul också. Inte bara jobba och sova.
Men jag hann i alla fall få min svarta mössa färdig. Nu ska jag bara sy ihop den. Visar foto så fort den blir klar eller bilder kan laddas:)

Back again

Nu äntligen har jag tagit mig tid och ork att skriva lite hära. Jag har tyvärr haft fullt upp och däremellan har jag varit förkyld vilket inneburit att jag känt mig såå trött och hängig att jag inte orkat sätta mig och skriva något. Så jag har inte glömt bort min blogg, som jag annars lätt kan göra när det gäller annat i livet:) ( fast inte när det gäller jobb eller annat viktigt, som tur är). Annars kan jag vara lite virrig:) Fast ska man läsa till filosofilärare hör det väl till*)

Jag har surfat en stund och kollat in lite andra bloggar. Jag har tyvärr ingen favorit. Det finns så otroligt många bloggar men man vet nästan inte var man ska börja eller sluta. Bara för några få bloggar är favoriter bland folket behöver man inte tycka detsamma. Däremot brukar jag ibland kolla in Linda, Natascha och Carolines blogg . Jag beundrar självständiga och vackra kvinnor. Det är inte så att jag dras till kvinnor utan jag önskar mer att jag såg ut som dem och var lika stark. Fast på mitt eget sätt. Jag gillar mig själv och min egen stil och det tycker jag man alltid ska göra. Det finns ju ingen annan som du. Du själv är orginalet och dåliga kopior är inget någon vill ha. Men däremot lite inspiration och förbättringar skulle jag inte ha något emot. Jag tycker även att man behöver eller att det i alla fall är nyttigt att ha starka och självständiga förebilder i livet för att få inspiration och styrka ifrån. Både för att åtminstonde försöka nå sina drömmar och mål i livet. Annars är Uma Thurman och Sigourney Weaver mina "idoler":) Förrutom att de har gjort toppen filmer med kvinnliga hjältar som karaktär så verkar de vara starka och självständiga människor.
Förresten om det är någon som har något bra tips på någon bra/intressant blogg hör gärna av er.

Nu ska ni får höra en skitbra låt min pojkvän hittade på youtube.



MGMT "Kids" video

RSS 2.0
Blogglista.se