Halloween party

Igår var vi på halloween party på Corona. Kribba är inte så mycket för helger eller maskerad men han var gullig och ställde upp för min skull:) Han är go. I alla fall blev det att båda hade jättekul. Jag var cowboy, Kribba skulle vara sjörövaren Jack Sparrow men vi det blev som vanligt jätte stressigt på slutet innan bussen kom så Kribba fick också vara samma. Men han blev jättefin.

Det var sjukt mycket folk ute igår så jag höll nästan på och ge upp. Det kändes inte som det var värt det men Kribba fick mig och stanna. Först blev bussen försenad för det hade varit ett bråk så polisen fick ingripa och när vi stod i kön till Corona gick brandlarmet på puben bredvid så ingen fick gå in. Men det var ingen fara och tillslut fick folk börja gå in. Men det var inget roligt. Folk trängdes vilket är det värsta jag vet och det var så fullpackat att man knappt kunde andas. Dessutom fanns det två köer, tror den andra var förköp eller vip så vår kö släppte knappt in någon förrän väldigt sent. Men tillslut kom vi in efter över en timme. Men väl inne var det så värt det:)
Se bilder. Allt i lokalerna var dekorerat och även barpersonalen var utklädd- skitkul. Har inte haft så kul på länge:)




















Läskigt besök

Var igår och inhandla lite maskeradkläder till mig och Kribba. Himla så mycket folk det var. Men alla var verkligen på G och var väldigt kreativa vid sin ihopsättning inför kvällen. Det är kul. Tyvärr har vi ingen riktig maskeradbutik i stan istället måste man handla på leksaksaffärerna. men som ni vet är utbudet inte så stort som önskat och det mesta är bara anpassat till en tioåring*ler*. Men med lite fantasi hittade jag och resten som det verkar, en hel dress:)

Sedan knackade det på dörren och vi fick riktigt läskigt besök*LER* Men vi överlevde i utbyte mot lite pengar och klubbor:)

Fick ni läskigt besök? Hoppas det. Det hör ju till och är riktigt roligt.





Halloween tips








Jag älskar som sagt helger och halloween är nog nästan favoriten. Dock när vi är mitt i en renovering känns det inte lika roligt att göra ett jättearbete på inredningen. Men jag har i alla fall köpt hem några ljus som jag ställt fram tillsammans med en svart duk. Har man något annat i orange eller svart kan man bara ta fram det. Ex. gardiner, tyg eller kuddar. Har man någon läskig prydnad hemma så är det bara ta fram den och placera det i centrum. Ett rysligt filmfodral eller bok tycker jag går lika bra. Ställer man bara in sig på att vara lite kreativ och komma på idéer och lösningar kan man dekorera sitt hem billigt eller gratis med hjälp utav det man redan har. Det är himla mysigt och man kommer in i stämning genom att dekorera lite extra under en högtid.







Gamla foton

Hittade mitt gamla fotoalbum på nätet, pixbox som jag helt glömt bort. Himla va kul och se gamla bilder med saker man haft för sig som man nästan glömt. Också extra glad därför en av våra datorer kraschade för nu ett tag sedan men alla bilder man hade låg där:( Vilket var då det mest förkrossande. Att köpa en ny dator är inte kul men försvunna bilder kan man aldrig ersätta. Dock var ett gäng av dem som försvann redan upplagda på pixbox. Så några finns fortfarande kvar:)
Har för tillfället fått upp extra intresse för foton och vill nu samla in alla bilder från förr och nu som jag kan. Måste be mina vänner om lite hjälp. Vill ha kvar dem tills man blir lite äldre att titta på men också framkalla och rama in dem i hemmet.



Hittade bl.a. denna bild från förr. Visst var vi söta:) Jag är den till höger längst bak. Man var ju faktist riktigt söt. Vad händer, är det så det ska vara. Ju äldre man blir ju fulare och tjockare man blir. Hjälp. Deprimerande tanke.


Halloween

Det är lite lurigt detta med halloween. En del firar den i helgen och några nästa helg. Vilken helg ska man följa? Om jag förstått det rätt firar vi i Sverige nästa helg. Oftast. Men i USA där det är så stort denna helg.
Jag älskar halloween. Att det dekoreras som exempelvis spindelnät, pumpor, ljus och en massa annat rysligt. Sedan att man själv och folk klär ut sig i allt mellan himmel och jord gör det hela ännu roligare och intressantare. Älskar rysare och maskerad i allmänhet så halloween firandet är perfekt för mig. Önskar bara det vore en större grej i Sverige än det faktist är. Nästa år ska jag försöka planera och fara till Usa och fira det. Det vore skitkul.
Ska ni fira halloween i helgen el. nästa helg? Hur- alltid intressant och höra:)? Ska ni klä ut er?



Här är en bild när jag var ninja. Jag har varit lite av varje katt, ängel, djävul m.m. Men om det blev Usa skulle jag nog våga lite mer och verkligen faktist ta mig tid och vara kreativ.
I år blir det nog bara något enkelt. Funderar på cowboy:)

Dö i soffan


Vilken tur jag har som har en sån omtänksam man. I dag kom han hem med en påse godis åt mig efter jobbet:) Visste jag var en slagen hjälte i dag. Och vad känns inte då bättre än lite godis framför favvoserierna.

Som vanligt blir inte mina kvällar så tidiga som jag önskar. Alltid hinner klockan dra efter midnatt fastän jag ska upp halv sju. Jag undrar var kvällarna försvinner. Springer tiden fram eller?!

I dag bestod min dag av;

* Gå till jobbet
* Göra det jag skulle
* Gå hem
* och dö i soffan

Paket-Me like

Igår fick jag ett paket:)
Jag fyller 30 år snart. Kan inte fatta det. 30 år. Redan har tiden gått så fort. Har jag blivit så gammal. I alla fall så känns det inte trist alls med tanke på presenten av min kära. En jätte fin mobill med alla tillbehör man kan önska. Jag är inte så tekniskt så det är bra med någon som hjälper en att hänga med i svängarna. Tänk att man kan vara online dygnet runt och få all mail och meddelanden från facebook direkt i telefon. Vilka grejer det finns i dag. Var så glad och nöjd att jag satt hela gårkvällen och försökte lära mig alla finesser. Jag har ännu inte lärt mig allt men det är jättekul. Dessutom är kameran fantastiskt. Älskar den.
Puss babe. Är jätteglad.





SKÄRPNING- Cyklister i Umeå


Vad irriterad jag blir på cyklisterna i Umeå. Inte alla men större delen av dem. De har ingen respekt för reglerna eller någon annan än dem själv (eller egentligen tydligen inte ens det) . I dag har jag fått nog. Det var droppen. Cyklister som cyklar mitt på vägen fastän det finns både trottoar och cykelvägg på själva vägen tydligt markerad på båda sidorna.
Ingen tanke på någon annan. Eller egentligen tydligen inte det heller. Hur lätt händer inte olyckor i dag? Inte blir det säkrare om cyklister cyklar på vägarna speciellt nu i mörkret och halkan. Det värsta är ändå att dem inte ens kör åt sidan eller saktar ner fast de ser att vi bilister försöker komma fram. Det finns faktist regler. Det är faktist vår del av vägen det lilla som finns kvar. Ska dem också ta det. Tror dom att dom äger vägen. Det kan faktist inte bara vara vårt ansvar för säkerheten eller ordningen i trafiken. Det får faktist vara en måtta. Vi bilister visar respekt och försiktighet för cyklister detsamma måste FÖR FAN gälla dem.
Nästa gång jag träffar på cyklister som cyklar mitt på vägen så kommer jag stanna bilen och be dem dra eller tuta tills de flyttar sitt arsle. Fa* de är vuxna människor vi snackar om.

Jag cyklar gärna själv men inte mitt på vägen.

Såld






Nu har vi sålt soffan och bordet och hjälpt dem att köra det hem. Skönt eftersom soffan vi beställt
kommer när som helst och nu blir mellanskillnaden avsevärt mindre:)

Nu ska jag läsa till skolan en stund och gotta mig i min favvoglass föräldrarna köpt hem. Sedan dem visat denna glass har jag blivit beroende så fort den är hemma. Därför köper jag aldrig den annars. Då skulle jag nog rulla fram:)



Roxy vet semester

Roxy, Kribbas föräldrars hund kom också så klart med:) Han är så söt. Börjar bli riktigt hemtam här nu. Det känns riktigt kul.

Speciellt eftersom vi själv inte kan ha djur eftersom Kribba är allergisk. Så det är roligt när man kan få rå om andras djur. Om vi kunde skulle jag vilja ha en egen bondgård full med djur. Fast inte för slakt.
Jobba med djur har alltid varit en dröm för mig. Antingen som djurskötare eller på en djuraffär.

Roxy vet i alla fall hur man ska slappa och ha semester. En förebild för oss andra*ler*




Bookmark and Share

Reashopping

Lite reashopping med "svärmor"

Gina tricå



HM

Hon hittade som sagt också en del, byxor och skärp. Det var riktigt roligt:)
Jag har tur och har en modemedveten "svärmor". Hon hittar alltid och köper så snygga saker som jag också blir sugen att köpa. Det är bra att ha någon att få tips och hjälp att hitta i kläd/smyckes/skodjungeln.


Loppis

Loppisfynd





Helgen flög ut genom fönstret

Nu har föräldrarna åkt hem. Det har varit en skön helg men som sagt dem går för fort. En dag till för vila efter helgens roliga bravader:)

Kribbas och hans pappa har varit jätte duktiga och bara jobbat med renoveringen. Blir lite mer spotlights. I hallen denna gång. Och en ny vägg. Får vi istället en riktig garderob med dörr och en mindre dörr till sovrummet. Räcker med en.



Jag och Charlotte gick på stan i det härliga vädret. Åhh så skönt det är när solen lyser och värmer. Kribbas mamma hittade en hel del:)  Jag, en stickad tröja på halva reapriset men hade också varit på loppis på Nolia med extrajobbet innan och fyndat. Det var också jätte trevligt. Men chockad över hur mycket folk det lockar. Första gången på detta ställe för mig fast det är nästan granne. Konstigt hur saker blir.
Peppad i alla fall för nu vet jag Nolia passar mig och Kribbas tänkta loppis. Har så mycket på hög. Kan inte. Vill inte. Spara på det.

Trötter






Jag är så trött i dag. Vill bara ligga i soffan och tvzappa el. krypa ner i sängen under täcket och sova..
Men kan inte. Behöver plugga veckans uppgifter i filosofi. Det är intressant men i dag är jag trött och då är inget intressant som även annars är det i normala fall.
Jag har vaknat till flera gånger i natt och därefter somnat om men det ger inte samma bra sömn. Är nog lite stressad. Förmodligen skola och jobb. Det bästa är nog att plugga då. Så då vet ni min kväll + tvättid. *Ler* Bästa kvällen, he, he.

Riktig snö

Har ni sett att vi har fullmåne. Det känns alltid lite spännande och mysigt.



Nu är vintern här. Det kom så fort. Igår morse på väg till jobbet fanns det inge snö
men på kvällen var det helt vit. Otroligt. Vilken chock.

I dag sken solen och då känns vintern riktigt välkommen och mysig. Jag har varit riktigt sugen att fara ut och grilla men nu har vi besök och hjälp till lägenheten så det fick bli en annan gång. Men längtar att fara ut och grilla och till backen. *Ler* såg grannen redan igårkväll gå iväg med snowboarden:) Först till backen. Gulligt tycker jag. Han kanske har längtat länge efter snön så han får åka:)





Zombie Eva

Ser förjävlig ut. Är precis på väg till duschen så ni får se en gammal bild istället.

Igår var jag så J*vla trött, som en zombie. Blir så när man lägger sig först efter tolv ett par dagar i rad och ska upp halv sju för att jobba. Är en kvällsmänniska så jag har svårt för att lägga mig alltför tidigt. Fast det är å andra sidan inte roligt att vara så trött på jobbet. Dagen blir så himla lång. Men jag tycker man har också så få timmar fritid när man jobbar. Man hinner knappt mer än laga mat, plocka undan disk och sådant förrän klockan är tio och man BORDE gå och lägga sig. Så less, så trist, så orättvisst.
Fast,,jag vet. Det är samma för alla, nästan.

Apropå zombie. Hittade denna coola zombiebilden.

Så när jag ätit middagen som bestod av min favoriträtt, osthamburgare somnade jag direkt på soffan ända till Kribbas föräldrar kom vid nio. Då var jag trött. Sover nästan aldrig middag.
Så kvällen var trevlig.

I dag blir det renovering som vi behöver en del hjälp med. Men för min del blir det nog mest att plugga. Har en ny tenta och gr. uppg. att ta tag i . Aldrig någon ro:)

Härligt hus

 



I dag har jag jobbat bra och haft två jobb. Efter vanliga blev det laga mat och sy med extra jobbet. Dock ganska roligt jobb.

Direkt efter blev det affären och handla mat. Vi får besök imorgon. Pinsamt om man knappt har något i kylen:/

Däckat därefter till lyxfällan och en inredningstidning. Shit va skönt och mysigt.
Förresten, vilken gullig och glad tjej som medverka. Härlig energi.

Åhh, när jag kollar dessa inredningstidningarna blir jag som förtrollad över så mycket vackert och mysigt som finns.



 

Åh, så här skulle jag gärna vilja bo.


Inredning

Kribba har hittat lite nytt till hemmet





Bilens dag

I dag är det för oss bilens dag:)
Den måste väl också få ha en dag eller hur. Att vårdas och pysslas om för att må bra.

Jag har fyllt på alla oljor som behövde näring:)
Speciellt med tanke inför den kalla vintern som väntar bara bakom hörnet. Brr :(



Och Kribba, min hjälte*puss* har bytt till vinterdäck. Och det vet ni säkert tar lite tid och trist. Förrutom att det är tungt och smutsigt.
Dock har jag inget emot det*ler*. Plus att arbetsbyxorna dras på*smile* me like.



I arbete. Jag fotar. Jag brukar alltid vara med vid däckbyte och hjälpa till det jag kan (kan faktist byta däck men Kribba är starkare så det blir smidigast). Mest blir det ingenting. Svårt att vara två som gör det. Dock är jag ju så klart rädd om lilla gubben och vill vara där ifall något skulle hända.

Nu äntligen är allt klart. En stund av ens tid lika med en bra livförsäkring. I alla fall så försäkrad man kan bli.
Skönt. Ett halvår till nästa gång (i alla fall däckbyte).

Tips-gamla bilder





Jag har tänkt köpa ett par dvd skivor till mig och mina vänner för att be dem när dem själva har tid och lust att kopiera sina gamla foton på oss när vi gjort och upplevt saker tillsammans. Och själv göra likadant för dem och kopiera mina bilder på datorn. För att få ihop alla gamla bilder man tagit tillsammans men glömt att skicka till varandra. Jag är jätte dålig på det och glömmer om ingen påminner. Men nu ska jag försöka bli bättre. Bilder betyder så mycket och man glömmer så lätt. Det är ju jättekul att samla ihop dem och ha kvar och minnas till man blir gammal och ful:) hi, hi.

Helg

Denna helg har jag bara känt mig så seeeg. Orkar faktist inte nånting. Var bara och träna som vanligt med jobbet i dag. Det var skönt men efter det var jag tvungen att ta en powernapp som inte hjälpte mycket tyvärr. Åh, helgen flyger bara förbi:( Jag hinner inte med. Är ledsen.

Igår hade vi trevligt. Fast vi hann tyvärr inte äta en riktig middag ute innan alla uteserveringar stängde klockan tio. Så det blev tacotallrik på Olearys istället men det var heller inte dumt.
Det är så mysigt där. Man skulle lika gärna kunna tänka sig att man var i New york och åt:)
Vill verkligen resa dit eller London för den delen. Fast jag vill fara överallt, se hela världen så egentligen spelar det väl ingen roll var vi far bara vi far*ler*
















Mysig, ledig lördag

Åh äntligen härliga helg. Jobbade igår ett trettontimmarspass så helgen var verkligen välkommen. Dagjobbet till fyra och direkt efter till extra jobbet som avlösare. Puh. Ni kan nog tänka er att jag var som en zombie därefter. Och speciellt med tanke det var en fredag på det. Tänk att sova kan vara så skönt. Som ett plåster:) Vårdar och helar.

Så i dag har jag tagit ledigt även från studierna fast jag har tonvis att göra. Dock jobbat två timmar med mitt jobb som kontaktperson. Fast det är så roligt att det känns inte som ett vanligt jobb. Skulle nog heller inte annars orka med mina extra jobb plus studierna om dem inte var så bra och roliga. I dag var vi på en ny affär som öppnat. Eller rättare sagt en second hand affär som flyttat till större nyrenoverade lokaler på Mariedal. Oj, oj vad folk men dem hade så himla mycket mer och roligare plagg. Hitta en hel del. Älskar second hand. Jag menar varför betala tre gånger så mycket om du inte behöver i alla fall. Tänk det är även ett plus för miljön. Jag försöker alltid att tänka på miljön en del varje dag och i alla fall göra det jag kan. Som sortera sopor, lämna på returmarknaden/second hand, släcka lampor m.m.



Hittade bl.a. denna tröja där. Jeansen är också från second hand fast från Myrorna ett par veckor tidigare. Love second hand.



Visar resten av inköpen en annan dag.

Därefter var vi på djuraffären och tittade på de söta djuren. Älskar djur. Kunde jag skulle jag ha en hel bondgård.

Vi unnade oss också att fika lite gott.



Men nu ska jag raringen ut och äta en sen men mysig middag. Ibland behöver man lite kvalitetstid tillsammans.

Its snowing



Vilken chock. I dag kom första snön helt oväntat. I alla fall för mig. Det var så vackert och mysigt från fönstret inomhus men var tvungen att vara ute med jobbet och då var det inte lika roligt:). Det öste och blåste ner:(

Det var bara lyckosamt att jag kvällen innan hade dragit med mig Kribba ner till källare för att hämta vinterkläderna. Annars hade jag nog inte överlevt dagen*)

Vad gör du ikväll?



Nu har jag plockat undan lite här hemma men långt ifrån klar. Nu kommer jag i alla fall fram utan att behöva hoppa över brädor eller verktyg:) Ger beröm till mig själv:) Tja, vem ska annars göra det om du inte själv gör det:) Det är faktist ok att ibland peppa sig själv:)

Nu ska jag äta ugnspannkaka jag gjort och plugga vidare. Dock mindre kul. Vill så gärna bli klar någon gång.




Somnar roligt



Vid denna bild kan man se att jag håller upp tidningen och läser fast det gör jag inte.Jag ligger faktist och sover vid detta tillfälle. Hur kan jag inte förstå. Då borde jag väl ha tappat tidningen?! :) konstigt.


Ibland somnar jag så roligt med en bok eller tidning att Kribba inte kan låta bli att föreviga minnet. Som exemplet ovan. Jag borde nog köra en bildserie med dessa foton.

marocko bord

Det har varit en del shopping denna månad.
Bl.a. detta mysiga marocko bord jag fastnade för. Passar inte riktigt in ännu i inredningen men hoppas mysfaktorn börjar inta sin plats i alla fall.





Visar senare fler shoppingobjekt

Klippa, sola, pierca, raka och shoppa


Just nu är mitt liv väldigt tråkigt. Efter helgens renoveringsbomb (dock blev det jättefint) ser resten av lägenheten ut som en bomb. Även mig själv för bara jobb och plugg på fritiden gör ingen glad. Har inte ork eller tid att ta hand om mig själv. Behöver klippas, rakas, solas och tränas, alltså en helrenovering. Hann i alla fall träna på söndag fast det var med jobbet så det gills inte riktigt. Hoppas dock på helgen. Vill klippa, sola, pierca, träna, raka och shoppa:)
Så inga bilder på mig för tillfället.


Fantasy spelfigurer

Min kära syster är duktig på att måla fantasy spelfigurer









Kanske ni känner igen dom?!

Luleåkalaset

Det har varit en jobbig dag så jag förgyller den med lite härliga bilder från i sommar.


Luleåkalaset med mina kära kusiner


























Bara plugg och plugg:( ...gör ingen glad

:) Igår kom Kribbas familj och hälsar på under helgen men också för att hjälpa oss renovera.
Fast jag måste tyvärr vara ganska osocial för jag har en hemtenta att göra:( buu. Trist. Fast jag hann i alla fall sola igår efter jobbet:) Skönt. Hade förresten en jätte skön dag igår på jobbet. Fanns knappt något att göra och jätte trevlig personal:) Soft. Gillar det:)




Men nu måste jag iväg till universitet för att plugga. Ska försöka att inte vara där så sent så man hinner umgås lite.

I am a Homer




Mmm. Köpt hem hämtmat, fyra små rätter. Älskar det. Fast jag gillar mest det friterade. Älskar typ allt som är friterat. Känner mig lite som Homer i avsnittet Simpson när han köper en fritös och friterar precis ALLT:) Så skulle nog jag också göra om vi också skaffade en:)
Så det är bäst vi låter bli. Rullar i så fall snart fram:)



Hittade tyvärr varken klipp eller bild just från detta avsnitt, snyft. Kan inte fatta. Det som är så jäkla kul.


Work for food

Nu har jag just kommit hem från en jobbintervju:/ Inte roligt. Blir så himla supernervös. Men man har inte så mycket val, dem måste genomföras. Hoppas jag inte flumma för mycket för i så fall kan det ge något bra och roligt jobb utav det. Håll tummarna åt mig.






Men tänk om man inte behövde jobba så mycket ,,och kunde få vara hemma mer. För att måla, sy, läsa, rita och skriva. Och för att inte tala om resa. Va härligt liv.










Men eftersom det inte är möjligt får man hoppas att istället få ett roligt och intressant jobb:) Det är inte heller dumt. Absolut inte.


Baka

Nu har jag bakat med mitt extra jobb som kontaktperson. Otroligt va. Jag som inte gillar laga mat eller baka. .Fast det är väl inte riktigt sant. Ibland, är det okej:)
Vi gjorde morotskaka för första gången. Älskar morotskaka. Och våra vart faktist goda*)




Study day

 



I dag och igår har jag sagt ifrån om jobb för att studera. Märkte förra veckan att det går inte att jobba över 100% och plugga samtidigt. Inte i alla fall denna period när det är mer och göra och hemtentor att lämna in. Därför jag inte heller varit in här för det bara varit jobb och läsning som gällt:( Trist.
Men nu får det bli lite ändring och omprioritering. Måste få ha lite kul.

 

 




RSS 2.0
Blogglista.se