Jag är nog Susan i Desperate housewives,, mest i alla fall





Tv serien Desperate housewives är så bra. Det är en av mina favoritserier. Varför? Det är nog för att den serien har allt man kan tänka sig, glamour, romantik, drama, intriger och sist men inte minst karaktärernas personligheter som samspelar så bra. Självklart skulle det även inte funka utan de rätta skådespelarna till rollerna men eftersom dom är det så vill man inte missa ett avsnitt av serien. Den är, vad ska man säga,, underbar.

Gabrielle - är en föredetta modell som älskar vackra kläder, mode och pengar. Gabrielle låter ingen stampa på henne och hon vet vad hon ska göra för att få som hon vill.

Lynette- därremot är mer jordnära men otroligt tuff och stark (fast förstås hur skulle man annars orka ta hand om hennes busiga barn :) Dessutom är Lynette rolig för hon kan vara riktigt lurig ibland mot folk men mest sin familj för att få sin vilja igenom utan att de vet om det själv:)

Bree- är karaktären som lever och är perfekt i alla tillfällen eller i alla fall försöker göra det. Men som ni vet ingen kan leva perfekt.

Susan- ja vad ska jag säga. Hon är en trevlig, snäll men mänsklig karaktär. Men saker och ting går inte alltid som Susan önskar. Hon menar väl men det blir oftast fel, hon klantar sig eller rättare sagt har bara mycket otur.

Edie- är en vacker bitch kan man nog säga. Hon säger vad hon tycker. Men egentligen är Edie inte så kall och elak som alla tror.

Det som jag tror gör serien så intressant är att man kan förstå tjejerna och sätta sig in i deras roller till stor del. Jag tror de flesta tjejer kan nog hitta en karaktär som påminner en om en själv till viss del. Min karaktär måste jag nog säga är nog Susan. Hon menar väl men ofta blir det fel för att hon klantar till det eller kanske hon också bara har mycket otur. Precis som jag. Dessutom är Susan så mänsklig, hon kan vara lite nyfiken och vill få sin vilja igenom. Vilket också låter ganska likt mig :)
Jag tror även många som ser serien även mig själv kan ibland önska att deras liv vore som deras till viss del. Jag skulle inte ha något emot att se ut som Edie. Vara som Bree och ha det organiserat och välstädat hemma. Och uppföra mig perfekt i alla tillfällen. Jag skulle vilja äga Gabrielles charm och kläder. Ha Lynettes uppfinningsrikedom:) och styrka. Och ibland vara mänsklig som Susan.


Bokklubb?



Jag och en kompis är så sugen på och starta eller gå med i en bokklubb. Vi båda älskar att läsa men vi tycker det vore ännu roligare att träffa några fler som gör det. Både för att diskutera böckers budskap och handling men också för att träffa andra människor och ha trevligt. Det ger så mycket mer att vara flera och få lite nya synvinklar och boktips man annars aldrig kanske skulle hitta och läsa. Dessutom vore lite nya bekantskaper heller inte dumt. Så om ni har något tips på någon bokklubb i Umeå eller skulle vilja läsa med oss så hör gärna av er.



music

En låt att lyssna på nu.
Lazee-Rock away


www.youtube.com/watch?v=c2NTQQPMIf0

Party on

Äntligen fredag,,

Åhh, suck, skönt äntligen fredag. Sovmorgon, frihet och fritid. Härligt, kan det bli bättre?!
Men denna dag har faktist varit ganska skön. Varit ganska sånär utvilad (knappt hunnit sova något tidigare i veckan), trevliga arbetskamrater och en skön eftermiddag med kaffe och lite shopping som nya tapeter. Visar bilder lite senare.

Annars har veckan varit ganska skön, var på symöte hos en kompis igår och dagen innan var det invigning av Umeå höstljus. Vilket var jätte fint och trevligt.



Mmm härliga fredag,,

Åh shit,,

Åhh suck. Ni skulle se vår lägenhet nu. Det är kaos eller rättare sagt värre*) Vardagsrummet är fyllt med vitvaror och hallen med golvplankor men förrutom det är nu köket fyllt med lådor och påsar men även det sista av vardagsrumsgolvet. Jo, vi håller som sagt på att renovera men nu är det mitt syrum som ska göras. Joo, jag vet det är som sagt mitt skräp nu som ligger lite överallt:) Min sambo tycker jag behöver rensa eller rättare sagt han har ansett det ett tag men inte jag. Det är inte skräp utan mina "värdefulla" saker. Men nu börjar jag undra. Jag tror tyvärr han har nog lite rätt. Fan*)
Så vi får väl se vad som händer eller rättare sagt hur mycket. Men det är som sagt förstås ett perfekt tillfälle att sortera och rensa. Nog för jag anser man alltid kan och ska göra det även annars. Ja, ja jag vet, jag säger emot mig själv men jag har faktist gett bort fem kassar till Myrorna förra veckan. Men förstås,, jag har fortfarande en del "skräp" att slänga eller ge bort.

Men kanske jag har ett nytt, snyggt och mörkt trägolv imorgon och det känns ju ganska kul :)

En vanlig söndag,,

Så var det söndag igen. Den har varit som alla andra söndagar brukar se ut för mig. Sov till halv etta, längta efter Coca cola och godis. Fundera på att sova mer eller göra kaffe. Det blev kaffe, min faster ringde och skulle komma på besök. Vi drack kaffe och surrade på och hade trevligt. Plockade undan lite och såg lite tv. Drog sedan med killen och köpte hem lite mat och godis. Såg sedan ännu en b-film. Så svårt att hitta bra filmer.




Jaa, så brukar mina söndagar oftast vara, lata och väldigt lugna. Brukar inte orka så mycket mer eller ha lust med.
Däremot var vi förstås igår också på fest och då blir man ju lite seg dagen därpå. Det var en lila fest:) alltså tema fest. Alla skulle vara klädda i lila. Älskar sådant, teman. Jag klädde mig i en lila klänning jag hade sytt. Så större delen av lördagen gick åt till det. Kristoffer hittade lite lila på Myrorna. Det är ett toppen ställe att hitta det mesta till en billig penning. Så han bar en lila t-shirt och skjorta däremot var det svårare att hitta lila byxor så det fick bli blåa jeans. Men samma problem hade de flesta killar på festen också haft. Det var jättekul och mycket folk kom det. Innan vi gick var det så många att man knappt kom fram eller rymdes:) Mysigt hade dom också gjort med lila tyger över lamporna. Kvällen avslutade vi med att gå på Cover club. Älskar stället så mysigt, läckert, bra musik-hårdrock med gamla godingar, live band och stort. Och jag har alltid kul dära. Tyvärr fick vi inte med någon från festen men jag och Kristoffer hade skitkul och jag fick ha lite användning av min klänning jag hade jobbat med större delen av dagen:)




Ni har väl inte glömt att det är fars dag i dag. Hur har ni firat eran far? Tyvärr bor min kära pappa en bra bit härifrån så det blir ingen påhälsning med tårta, kaffe och present, tråkigt. Men vi får ta det lite senare. Jag ringde i alla fall till pappsen och gratta och surrade en stund. Men nog önskade jag var hemma en dag som denna. kram pappa.

Jag vet att jag annars har varit lite dålig och skriva denna vecka. Ska försöka bli lite bättre men vardagen kan ibland vara lite tuff när man jobbar hela dagen och man måste även göra en massa när man kommer hem. Som att städa, laga mat m.m. Då blir man ganska trött och man orkar inte mycket mer än att sova.
Hur som helst har min vecka varit ganska färglös, jobbat, gjort "måsten" :), motions simma, läst ut sjunde delen av Ljusets rike av Margit Sandemo och påbörjat den åttonde och läst nästan färdigt en Kalle Anka pocket.


En vanlig tisdag

Jag hade hoppats få in lite fler bilder från halloweenfesten i lördags men det måste vänta lite. Jag hade velat lägga ut några hära om det var okej för de andra men det får i så fall vänta lite. Det var tyvärr inte så många av mina foton som blev bra. Men kul hade vi. Det var min goa vän som just har köpt hus med sin kille som hade halloween/inflyttningsfest. Vilken lyckost, äga ett hus. Hon är den första i "gänget" som skaffar det, så vi alla är lite avvis*) Det är jättefint och var perfekt för fest. Mmm, "drömmer mig bort om hur de vore att ha ett eget hus",,

I dag har jag inte gjort så mycket speciellt, jobba, köpt nya högtalare till datorn, städa (äntligen:), sett 2 1/2 men och desperate housewives. Dom rockar.






Nä, nu måste jag sluta. Fler vill använda datorn:) Skriver mer imorgon
Ciao

Vilken dag

Vilken dag. Det är en sådan dag när man behöver göra massor men man kan inte få sig själv att ta tag i något. Så jobbigt. Det känns som dagen har varit helt värdelös och bortkastad. Hatar dessa dagar. Jag vill vara lite effektiv och känna att dagen ger mig faktist något, att den har ett värde. Fast kvällen är ju förstås kvar:) så vi får väl se,,

Angående halloween helgen så var ju den väldigt bra.
Fredagen började med lite mys med familjen. Sedan köpte jag och mina syskon lite godis, lättöl och hyrde en skräckis för att inviga halloween helgen. Vi provade även sminka varandra, för lite mer halloween stämning". Vi blev zombie, vampyr och demon. Det var jättekul men självklart spårade filmen ur med en massa blodbad. Lite less på sådant (men man måste se många b-skräckisar för att hitta en bra).


vampyr


zombie


moi



På väg hem,,



Trist, nu är halloween över och därmed även helgen, suck. Nu är det bara resan hem till Umeå som väntar. Jobbigt, fem timmar på buss. Åhh, vad jag ångrar att jag inte tog bilen, så dum man kan vara. Tänkte i fredags att det var så dåligt väder, halt, blåsigt och det snöade dessutom tanken att köra hem i mörkret på söndagen alldeles själv kändes inte så lockande. Mestadels av vägen är också skog, inte en människa i närheten om något skulle hända. Usch, det kändes läskigt. Men nu i efterhand inser jag att det hade sparat mycket tid och frihet. I fredags fick jag vänta länge på bussen och nu ännu längre. Sedan att sitta fem timmar på bussen dessutom känns inte så lockande.
Men men som man bäddar får man ligga så det är väl lika bra att försöka göra det bästa av situationen. Har slängt med boken Snabba Cash av Jens Lapidus, en Kalle Anka pocket och den svarta stickningen som ska förhoppningsvis bli en mössa någon gång. Bara jag får den klar, är ju så kass på att avsluta arbeten. Men det vill jag bli bättre på, ska bli det. Så dålig ovana, den funkar inte så bra för en i livet.

Halloween helgen då? Jo, jätte kul och spännande. Mycket som har gjorts och hänt, roliga saker. Men jag är helt slut nu och vill bara hem till raringen. Även om jag haft kul och vill stanna längre saknar jag också "min familj". Därför berättar jag mer om helgen senare, då lägger jag även upp lite bilder:)

Nu ska jag bara äta, säga hej då till alla, köpa godis och hoppa på bussen.
Happy halloween
/ Eva

RSS 2.0
Blogglista.se