Pasta, bacon och creme fraiche

Oj, vilken dag. Full rulle men så är det väl oftast på löningsdagen. Jobbat och handla in nödvändigheterna och behövligheterna man börjat sakna. Ha, ha älskar att slänga om ord så att det inte ens finns längre.
Sedan har jag lagat åt Kribba och mig min nya favvorätt. Det är en blandning/röra av

pasta
bacon
och
creme fraiche

+ kryddning. Jag kör svart- och vitpeppar.
Mums, jätte gott och jätte enkelt. Jag till och med kan ju göra det*) men det var Kribbas ide. Utan han tror jag det bara skulle bli hemstekta hamburgare och bröd varje dag. Gott men trist i längden. För att inte tala om näringsdilemmat.
Men ni måste prova på och laga detta, så gott.

Fest med tema

Igår var vi på korridorsfest med tema hos Martin. Temat som vi uppfattade var mängd och inget svart eller vitt. Jag tog temat mängd som val med en massa med smycken, alla möjliga armband och halsband (jag pimpad, el. vad man nu säger) och Kribba valde en mängd slipsar. Klädsel helt utan svart och vitt är svårt och eftersom vi la tid på det andra ides vi inte riktigt bry oss nå om det. Däremot när vi kom till festen insåg vi temat inte alls var detsamma vi uppfattat utan färg. Ha ha, jäkla sms så lätt att missförstå. Men Martin hade i alla fall kul åt oss:) Hursom helst var festen jätte rolig och färgglad*)














Är ju sjukt förälskad i teman eller rättare sagt i allt som innebär utklädnad och spektakel. Det som är något utanför det vanliga, normala,, är ju skitkul.

Åh vilket härligt väder

Kan det bli underbarare. Känts nästan som sommar i dag. Därför tog jag med Kribba och powerwalka eller rättare sagt promenera och få lite motion. Det var ett tag sen sist eller vi överhuvudtaget tränade så nu är det på tiden. Beach 2009 börjar ju närma sig med stormsteg och inte bara det godis och onyttig mat har tagit över våra liv men nu ska det bli ändring på det. Det var jätte härligt ute så bättre väder kunde vi nog inte få. Jag tror alla var ute i dag. Vi gick cirka två timmar och på vägen hem passade vi på och handla. När vi lämnat av varorna cyklade vi bara till en parkbänk och njöt i solen med mp3 till. Det var jätte skönt, kunde nästan somna. Bästa, skönaste söndagen på länge. Jag gillar som sagt oftast inte söndagar som ni vet men denna var riktigt skön. Jag kommer nog sova som en stock i natt:)





Jobbintervju och bilen åter

Var igår på jobbintervju som ledsagare. Tror det gick bra:), responsen jag fick lät i alla fall bra. Även fast jag bara kunde nu höra med ena örat:) Hoppas, hoppas, vill ha ett roligt extra jobb. Som det är nu går det precis runt för mig med bostadslån och renovering i full gång. Det är okej men till oförutsedda utgifter finns det inget utrymme, som nu bilens kraschande. 3000 kr fattigare blev vi:( (Tänk så mycket roligt man kunnat göra med dem pengarna istället. Men bil måste jag/vi ha.
Men annars är mina mål för extra jobbet detta
i sommar, jul och framtiden ska ske oftare och längre:)


Jag har blivit handikappad

Nää, kanske inte riktigt men nästan. Jag har inte kunnat höra något på mitt ena öra i en vecka. Det har blivit helt lock för örat sedan jag for och simmade förra veckan. Igår köpte Kribba ett läkemedel på apoteket som skulle hjälpa. Provade men det blev bara värre. Hör ännu sämre nu. Provade även tops, inte bra. Har kanske skadat trumhinnan:/ yiachs för det känns bara sämre. Det Kanske inte låter så farligt men det är verkligen hemskt. Jag känner mig verkligen handikappad, hör jätte dåligt. Jag har inte förrän nu insett hur mycket hörseln påverkar ens dagliga liv. Bara som att jobba, köra bil och se tv är en helt annan grej när hörseln och örat inte är som det ska. För och höra vad som händer eller när någon talar till en måste jag vända det andra örat mot men det är ändå inte detsamma. Detta är verkligen inte kul. Ska prova ikväll medlet en gång till men funkar det inte får det bli läkaren imorgon.

Bärgning och "två änglar"



Ha, ha livet kan verkligen vara lite ironiskt. Skrev tidigare i dag i mitt blogginlägg att vädret är fint och livet skönt men så fort det kan vända eller jäklas med en. Jag och raringen skulle bara fara en snabbsväng och handla pizza och lite godis. Men när jag ska starta igång bilen funkar den inte. Den är helt död. Jäkligt. Jaha tänker vi, det är batteriet som är slut. Jag måste ha glömt en lampa på. Dessvärre måste vi nu hitta någon som kan vara snäll och låta oss starta bilen med startkablar med hjälp av deras bil. Tyvärr har ingen av oss familjen boendes närmare än trettio mil härifrån. Vi tänker vi kan alltid prova och fråga någon passerande om hjälp skadar i alla fall inte. Vi har hur som helst inte många valmöjligheter. En granne i huset brevid passerar. Jag frågar och han är snäll och hjälper oss. Funkar dessvärre inte med startkablar. Grannen tror det kan vara startmotorn. Vi provar i alla fall med dragkrok och då går bilen igång. Vilken snäll människa. Att ta sig tid och ork att hjälpa någon han inte ens känner eller pratat med förrut. Han har ingen skyldighet eller orsak att göra det men gjorde det i alla fall. Han vellade heller inte ha något som tack för hjälpen. "En ängel" vi träffade på i dag.
Därefter for vi i alla fall ut och körde för att ladda upp batterierna. Brännland tur och retur. Stannade sedan på Ica för och handla. Stängde av och starta om motorn för att se om bilen funkade som den skulle. Men nej, den vägrade starta. Jä*la bil kände vi. Vi har nyligen bytt det mesta som bromsar, batterie m.m. alltså saker jag inte kommer ihåg vad de ens heter.
Hur som helst där står vi på Ica parkeringen, provat att skjuta igång bilen men funkar inte eftersom backen var för liten. Vädret börjar dessutom bli sämre. Det regnar från och till och det börjar blåsa. Det finns bara ett val, bärgning. Ha, ha så pinsamt. Flera kunder från affären stannar och tittar på "spektaklet" men var i alla fall en jätte trevlig bärgare. Han kollade även bilen innan och provade startkabla. Men när det inte funkar finns det inte så mycket att välja på. Någon gång ska man väl prova på och åka bärgningsbil men "förhoppningsvis aldrig mer"*)
Men det fanns faktist en verkstad runt kröken. Ha ha lite komiskt. Måste vart bärgarens kortaste åk. Så han bjussa på det och bad oss lägga pengarna på startmotorn istället. Fa* vilken schysst kille. Fick skjuts även hem för det var på hans väg. Ändå vilken tur i oturen med allt. Så det var andra "ängeln" vi mötte i dag. Jag blir så glad när man träffar så schyssta och för en okända människor. De har ingen skyldigheten att hjälpa främlingar men som ändå gör det. Det är bra medmänniskor, det ger mig hopp om mänskligheten.

Jaa, det var min kväll*)

I want to dance

Det är så fint väder
Livet är så skönt


Åter till vardagen

Jaa, så var påsken över. Men skriver mer om den så fort jag fått alla bilder från vännerna.
Tycker tiden går så fort nuförtiden. Tänk nu har påsken redan varit och våren är på väg. Vars tog vintern vägen. Men ändå glad, vill inte ha någon vinter mer. Sommar ska det bli. Längtar efter värmen, solen, fåglarnas kvitter och alla upptinade människor på gatan med ett leende igen*)

I dag och igår har det bara blivit en massa städandes. Jobbat på mitt extra jobb som är i största del ett städföretag. Så det blir så klart då en massa med städandes. Dessutom måste man tyvärr även städa hemma ibland. Fast ibland är det riktigt mysigt och terapimässigt. Det är så skönt när man ser hur rent och fint allt blir eftersom. Sedan luktar det även så gott.

Oj, tiden drar iväg. Måste fräscha till mig lite. Vi ska ta några öl med ett par arbetskompisar till Kribba. Det ska bli kul men måste kila nu.

Boden





Jaa, nu är vi hemma i Boden igen och hälsar på familjen, släkten och vännerna över påsk. Men det blev sent igår. Kom först fram vid midnatt. Vi jobbade som vanligt hela dagen och innan vi hade packat färdigt, ätit middag och gått ut med soporna var klockan mycket. :) Blir alltid samma sak varje gång vi ska fara bort. Ute i sista minuten med allt:) Det är nästan komiskt även denna gång bestämde vi att det skulle packas och städas undan allt dagen innan. Så man kan fara iväg i någorlunda bra tid. Men, men, blir aldrig så. Dum ovana som är svår och bryta. Men resan gick bra och relativt fort. Vi pratade, lyssnade musik och stannade för kaffe. Ändå var vädret hemskt. Vi har verkligen otur med vädret varje gång. Antingen är det snöstorm, blåst, halka eller regn, haha.

I dag har jag bara tagit det lugnt med familjen och hälsat på farmor. Men nu ska jag till Jeanette och hennes syrror. Vi ska ha lite kusintjejkväll:) och dricka lättöl och spela spel.

Bilder att älska

Fortsätter temat från igår, filmen Pulp fiction. Förrutom att den är så cool har dem även gjort snygga bilder till.




















Pulp fiction


Kom i dag och tänka på en av mina gamla absolut favorit filmer Pulp fiction. Älskar Quentin Tarantinos filmer. Nästan alla i alla fall. Han är otroligt duktig. Han gör inte filmer som andra gör. Bra, less på att det är samma skit jämnt. Man vet nästan precis vad som kommer att hända i filmerna innan man har sett dem. Trist.
Det är många stora och jävligt bra skådisar i Pulp fiction men älskar verkligen Uma Thurmans roll. Hon är och ser så cool ut. Men Uma rockar ju alltid.
Fast det gör förstås Bruce Willis, John Travolta, Samuel L. Jackson m.m. också.
Musiken i filmen är också så jäkla bra. Prova och lyssna







Jobb och cv



Jobb, jobb, jobb, bara sökt jobb i dag och gjort en cv. Usch, det är tröttsamt. Är helt slut. Och jobbprognosen ser för tillfället väldigt dyster ut. Det kommer nog i alla fall att bli tvunget med ännu ett "skit och slit" jobb till sommarn. Hoppades kunna slippa det men just för tillfället ser det inte bättre ut. Det är också så trist för jag vill verkligen prova på något nytt och intressant jobb som också är utvecklande. Vill inte arbeta med ett jobb dag ut och dag in där enda tanken är hur länge det är kvar tills jag slutar för dagen.

En rolig grej med dagen är i alla fall att jag ska på intervju nästa vecka för ett extra jobb. Hoppas på det, håller tummarna. Gör gärna ni det också för jag vill verkligen ha det. Verkar jätte roligt.

Nää, nu ska jag bara se en del av serien Supernatural och sova.
Natti, natti på er


Min första header

Nu har jag äntligen fått upp headern men efter många förbannelser. Verkade ett tag som jag hade förstört bloggdesignen totalt. Inget var där det skulle. Som tur är kan man som sista utväg i alla fall rädda bloggen med en standard kodmall. Puuh, tur det i alla fall. Alla designförändringar man tidigare gjort försvinner ju dock men inget emot om ens blogg design är helt kaotiskt. Men nu har jag i alla fall lärt mig lite mer om bloggdesign. Jag kan lite om grunderna. Det är kul.
Vad tycker ni, visst blev bloggen mycket roligare?!
Mina foton på headern kan så klart förbättras. Tänkte senare göra specifika foton till headern. Som ni ser nu har jag bara använt mig utav gamla foto från olika tillfällen. Men som sagt det får bli lite senare, har nu en massa annat viktigare för mig som måste göras. Berättar mer om det i kommande blogginlägg.
Förresten ser ni i headern ifrån vilka filmer jag använt mig utav bilderna? Några av mina absoluta favoriter.

Photoshop och bloggdesign- inte lätt


Har i dag varit och solat. Så skönt. Har sedan bara käkat och jobbat med photoshop hela kvällen. Försöker lära mig hur det funkar. Kan man bara behärska programmet så kan man göra de mesta inom media. Däremot är det inte så lätt att lära i början. Men med lite svordomar, google och you tube börjar det likna något. Första grejen blev en ganska rolig header men kan så klart förbättras men som första arbete känner jag mig rätt nöjd. Däremot krånglar det istället för mig med bloggdesignen så jag inte får in headern. Ger upp för ikväll men ska prova imorgon.

Men bjussar på en bild med Kribba från photoshop


Äntligen helg



När mjukiskläderna är det första som åker på när man kommer hem från jobbet vet man att det är helg eller i alla fall att Eva har tagit helg.



Yiahhaa säger jag bara. Så himla skönt med helg. Jag är helt förstörd.




Ska ikväll bara slappa kanske läsa lite, se film och käka och absolut sova en massa. Jag ska inte göra något vettigt (förrutom och sova).



Men någon gång under helgens gång vill jag försöka göra en header till min blogg. Det kommer och bli något jätte kul. Däremot får vi se om jag kan klura ut hur photoshop funkar. Det blir spännande även för mig själv:/





Sommar/extra jobb sökes



De senaste dagarna har jag bara suttit efter jobbet framför datorn och telefon för att söka sommar/extra jobb. Usch, det är så tufft där ute. Finns inte många relevanta jobb att söka. Inser man måste vara lite kreativ i sitt sökande för att finna något och lite framfusig. Om man nu förstås inte har kontakter, vilket är det alldeles bästa. Jag har sökt i alla möjliga jobbsajter och annonssidor men även sökt jobb som inte finns. Man får ringa eller maila cv till företag ifall det dyker upp något så kanske man är relevant. Huuvva, det är verkligen jobbigt. Gillar varken skriva personliga brev där man "skryter" om sig själv eller ringa och vara framfusig för och höra om möjliga framtida jobb. Skryta kanske låter lite fel men man måste i alla fall framhäva sig själv. Det är lite som jag hörde av någon annan att man måste sälja sig själv som en produkt. Varför skulle annars någon vilja anställa just dig bland alla andra sökande?!




Usch, det är verkligen inget roligt att "tigga" jobb. Sedan vilken tid det tar. Skriva och finslipa cv och personliga brev och inte för och tala om att hitta jobben. Om någon har några goda råd eller tips att ge tar jag gärna emot dem. Behöver all hjälp jag kan få.




RSS 2.0
Blogglista.se