Pengar och drömmar

Jaha, verkar som det inte blir något jobb i dag. Det är :( och :). Man vill ju både jobba för att få lön men det är också skönt att vara ledig ibland och ha sin frihet. Däremot om jag hade mycket pengar så skulle jag inte jobba, på ett bra tag i alla fall. Då skulle jag istället leva ett helt annat liv och fara ut och resa med min raring. Gärna jorden runt. Det finns ju en hel värld att upptäcka och utforska. Sedan skulle jag starta några egna företag och köpa några bostäder. Ett eget disco är min dröm. Älskar att gå ut på disco och dansa och ta ett par öl. Men mitt disco skulle vara något utöver det vanliga men mer än det vill jag inte utge nu och här. För kanske en dag,,det blir så:) Jaja, man måste ju få drömma. Vad vore livet utan det- jo, jäkla trist. 

 








En annan dröm jag har är att starta ett eget klädmärke och få designa egna kläder. Däremot sy skulle jag betala folk för, det är så mycket jobb och tidskrävande att det inte är roligt.
Jag är en person som vill prova på det mesta i livet, som att hoppa fallskärm, se alla länder, flyga ett plan, vara skådis, programledare m.m. Allt som verkar roligt för jag anser som sagt att "livet ska levas som ett härligt äventyr". Jag vill uppleva saker och ha lite äventyr i mitt liv. Jag vill inte leva ett vanligt "svensson liv" där man går till sitt tråkiga jobb, varje dag, samma tider, samma lön, har villa-tät intill grannen,  hund, barn och volvo. Det vore så himla trist att jag skulle inte vara lycklig. Det ska hända lite saker och varje dag ska inte vara den andra lik, i alla fall inte hela tiden. Jag menar nu inte att det är något fel på mitt så kallade "svennson liv", absolut inte. Jag ser inte ner på dem, de är säckert lyckliga och nöjda. Det är ett ganska bra liv, lugnt, skönt och tryggt. Man har det man behöver, det är många som inte har det i världen. Däremot tycker jag själv bara att ett sådant liv i längden för mig skulle vara det motsatta. Jag skulle bli uttråkad i längden och tycker det inte är mycket till liv för mig. Det är inte och leva livet. Det finns så mycket där ute att se och upptäcka, andra sätt att leva.

zzz


Somnar nästan sittandes. Varför, inget ovanligt är bara trött som fa* , som vanligt.
Hade så klart även långt till jobbet i dag men det gick ändå ovanligt snabbt och smidigt.



Har därefter bara legat och sett serier i sängen sen jag kom hem och tänkte fortsätta med det resten av kvällen. Har ingen lust, ork och lust igen att göra annat...fast måste nog diska lite, lovat Kribba det.
Tänk imorgon är det fredag sedan helg, härligt, härligt.





Men ikväll blir det Desperate housewives och Two and a half men.



My day







Min dag

* Jobbat
* Tv-serien Lost
* Obs
* Hm
* Spana in bloggar
* Kribba lagade middag
* Vikt tvätten
* Städa
* Fota
* Började läsa boken Äcklig
* Msn
* Blogga

Nu när jag ser vad jag faktist gjort är det ändå en del. Men inget ovanligt, gillar och göra lite utav varje även samma dag. Vill hinna ha så mycket kul som möjligt, i think*)






Ursäkta mitt kaos. Hoppas på att det ska försvinna tillsammans med att de nya garderoberna kommer. Fast å andra sidan hoppas jag K:s klädhögar som ligger överallt också ska göra det samt mina kaffekoppar och glas men än så länge har varken det ena eller det andra försvunnit.

Nu ska jag se Nip tuck
Sov gott

fucking skräpmail

I dag blev det en kort dag på jobbet, bara en slöjdlektion för det var en massa annat på gång. Så jag hann rensa lite på min mail. Jag hade typ 1600 inlägg för att jag inte orkat ta tag och rensa inkorgen mer än några mail åt gången. Men hälften är också bara skit, alltså reklam som droppar in i mailen dagligen så det tar aldrig slut. Mitt eget fel också, jag brukade förrut jämnt vara med i en massa med tävlingar som också innebar att mottaga mail om erbjudanden och nyheter från olika företag och organisationer. Men inte mera, jag har insett hur lurad man oftast blir eller i alla fall hur mycket bortkastad tid och energi det tar utav en. Det är liten chans och vinna något (om man nu verkligen kan vinna något överhuvudtaget) och man själv blir bara bombarderad utav mail och telefonsamtal med erbjudande som oftast bara är skit-inget att ha ger bara en tunnare plånbok. Så nu har jag rensat i alla fall en del utav skräpet i min mailbox men ännu är det en del kvar att göra men det får bli lite senare. Men det känns himla skönt att få det gjort. Jag ska som jag sagt tidigare bli detta år bättre på att organisera och rensa mina saker, less på mitt eget kaos:)

Ps; däremot menar jag inte att jag aldrig kommer vara med i tävlingar eller ta del av erbjudande utan det kommer forsättningsvis handla mer om "kvalitet istället för kvantitet".

Efter utrensningen av mailen har jag vilat lite, var så sjukt trött i dag. Måste lära mig att lägga mig i tid på vardags kvällarna, fortfarande.
Därefter fortsatte jag dagen med mitt andra jobb, kontaktperson. Jag är kontaktperson åt en jätte go och snäll tjej i stan. Vi är som kompisar och vi hittar på något en gång i veckan. Vi försöker hitta på något roligt att göra men i dag tog vi det ganska lugnt och köpte hem pizza, såg lite tv och surrade. Det blir lite olika vad man gör men det känns inte alls som något jobb, det är jätte kul.
Nu ikväll har vi bara tvättid, duschat och nu sitter jag här. Kvällarna går fort. Tänkte hinna plocka undan lite och sy lite innan man måste sova.

Apropå pysslade lite förra veckan och förberede min årskurs treas nästa projekt i slöjden, rita och sy ett fantasidjur/figur. Så här ser mina produktexemplar ut :)




Bra tv-serier

Nu skulle jag vilja hitta en ny bra serie att se för jag har tyvärr sett alla delar utav de tv-serier som jag hänger med i. Så nu kan man säga att jag bara sitter och väntar på att nästa avsnitt för säsongen ska börja och det är ett tag kvar så det börjar bli lite långtråkigt. Det är svårt att hitta nya bra serier. I dag finns det så mycket utbud men det är nästan för mycket att välja mellan så man vet inte riktigt var man ska börja leta. Man har heller inte tid, ork eller lust att sitta hela kvällarna och bara söka, den lilla fritid man nu kan tänkas ha. Fast jag verkar i nu läget heller inte ha så mycket val om jag nu vill se något men skulle någon ha något bra tips hör gärna av er.
De serier jag tycker är bra, roliga eller/och intressanta som jag kan tipsa er om är

My name is Earl
The new adventures of old Christine
Nip tuck
Dexter
Lost
Desperate housewives
Girls next door
Reaper
Twin peaks
Family guy
American dad
Dead like me
Columbo
Fear itself
Two and a half men
Masters of science fiction
Master of horror
The Sarah Connor Chronicles
Simpson
Seinfeld
Frasier
Outsiders
Sex in the city
True blood
The twilight zone

Det är dem jag kommer på för tillfället men skriver igen om jag kommer på någon fler. Vill även tillägga att dem inte är i rangordning.

Söndags ångest

Åså var det söndag igen. Hatar söndagar för då vet man det är måndag snart och med det börjar en ny vecka med jobb. Helgerna är alldeles för korta för dom går alldeles för fort. Hade man bara helg en dag extra så skulle det göra så mycket. För efter sista jobbdagen på fredagen har man bara kvällen och den kvällen är man oftast helt slut efter veckans slit så man orkar oftast inte göra så mycket. Sedan kommer lördagen och då sover man ut men det innebär också dagen blir mycket kortare men man behöver oftast också få sova ut den dagen för att ta igen sig och bli människa igen. Så på lördagen gör man det man känner för. Sedan kommer söndagen igen och därmed ångesten för måndagen så då är den dagen därmed förstörd. Men visst man tar sig i kragen i alla fall och gör det man inte hunnit under veckan och sedan börjar veckan igen med arbete.
Visst är jag deprimerande men jag tycker faktist att det är så och jag tror många kan nog hålla med mig på den biten. Tänk vad en dag extra helg skulle göra mycket. Jag tror vi skulle vara gladare och utvilade människor om det var så och med det även effektivare, flitigare, mer presterande och inte minst arbetsglada människor. Bara en dag extra, allt som behövs.

Så här flöt min lördag i alla fall, tog lite sovmorgon och fortsatte den med att softa lite. Gjorde lite frukost på sängen åt oss. Därefter fortsatte vi med målningen på vardagsrummet.





Sedan droppade min faster förbi och tog en kaffe. Vi hade ingenstans och sitta men jag hittade en ledig stol i köket åt henne och en liten pall åt mig så det ordnade sig ändå. Köket är fullt med kartonger från vardagrummet detsamma med resterande utrymmen. Så nu vet ni hur det är och leva när man renoverar, som i en kappsäck.

Därefter kände vi för att fira vardagsrummet lite och göra något trevligt som innebar att komma ut lite från kaoset och få en orsak att fräscha till sig lite. Efter lite uppfräschning så for vi och kollade de nya Sushi ställena i stan men det var tyvärr stängt så istället for vi på Harrys. Vi var jätte hungrig eftersom vi bara hade käkat en sen frukost så vi beställde in ganska så mycket mat och dricka. Lite för mycket men det var jätte gott fast vi orkade inte äta upp eller dricka allt. Så nästa gång ska vi bara beställa eftersom:) kan bli lite för mycket av det goda. Men det var i alla fall jätte trevligt och mysigt och himla skönt att bara få komma ut lite. Sedan gick vi lugnt hem och slockna direkt.







I dag målade Kribba det sista på vardagsrummet. Sedan har vi tagit in i alla fall möblerna i vardagsrummet. Så nu börjar det kännas som ett hem igen, så skönt. Saker som böcker, filmer och prydnader får vi vänta lite med för vi måste ännu lägga in nya lister i rummet. Det kan vi ännu inte göra själv så det ska vi få hjälp med till helgen.






Nu ska jag bara städa och plocka undan lite i de andra rummet så det blir lite hemtrevligt igen. Sen ska jag bara koppla av och se en film och käka lite godis.
Ha ni nu också en trevlig söndag kväll så bra det går i alla fall.

Bilder från julhelgerna

Jag har ju inte lagt in några bilder från julhelgerna men nu har jag tagit mig tid och tagit ut de bästa från dem.

Juldagen
Lite öl och musik hos Kribbas föräldrars hus innan utgång till Western farm. Vilket var på tiden eftersom det var sju år sedan jag var där senast. Tiden går så fort. Där mötte vi bland annat upp Olov och Elin.






Julrea-shopping, middag och disco med Emelie och Wiktor i Luleå.






Nyår 2009!
Middag med familjen. Drinkar med Kribba och Jesper.






Det blev även några spelkvällar med syskonen.





Och i vanlig ordning med kusinerna plus utgång.






Jag och Netti hade så klart även en rysarkväll. Önska vi hann ha dem oftare.





Mina syskons djur.
 Katten heter Lotta och är Andreas och kaninen heter Gizmo som kommer från Gremlings filmerna ni vet. Gizmo är Saras och Lars kanin. Visst är dem goa :)




Välkommen till mitt kaos

  


Renoveringen av vardagsrummet forsätter.
Igår efter jobbet for vi och handlade målarfärg och dylikt. Sedan har vi slipat och målat på för fullt. Vi har målat en fondvägg i grå, brun färg men mer åt grått. Jag tror det blir snyggt, hoppas det i alla fall. Det ser bra ut nu men med möbler och ljus i rummet kan det ju te sig annorlunda.
I dag fortsatte vi arbetet med att slipa resterande väggar. De ska ha samma vita färg som i syrummet. Vitt passar till det mesta och får rummet att kännas större och fräschare. Dessutom har vi nu mörkt golv och ganska så mörk fondvägg så då behövs det också lite ljusa färger.












Efter allt jobb är jag nu helt slut men jag kommer att sova himla gott i natt. Nu ska jag bara göra det lite mysigt för mig och Kribba och göra i ordning lite fika och slå på en film att somna till.
Natti, natti på er










 



Skönt väder

Härligt, i dag har det varit ganska skönt väder.

I helgen har jag inte bloggat något för att Kribbas föräldrar har varit här och hjälpt oss lägga det nya golvet i vardagsrummet. Så mycket mer har vi inte hunnit göra i helgen förrutom ta en liten sväng på stan med föräldrarna, äta god mat och dricka lite öl.

I dag har jag jobbat på som vanligt därefter for jag och hälsade på min faster. Vi drack kaffe, rökte och surrade på som vanligt. Hon visade mig sina senaste inköp och sin nya hårfärg, svart. Häftigt och snyggt är det, hon passar i det. Alla på pappas sida är ganska mörkhåriga från början och nästan alla är svarthåriga så att färga håret svart är inte så stor förändring som många kan tro.
Ikväll kom även Anna förbi för att kika på våra senaste framsteg med renoveringen av lägenheten. Hon hade även med sig sin hundvalp Stella som jag ännu inte hade hunnit träffa. Det är en jätte söt fyra månaders labrador. Vi tog henne på en lång promenad vid älven, det var jätte härligt.












Spara eller kasta?

Igår hade jag fullt upp hela dagen så jag var helt slut på kvällen och somnade på en gång. Jobbade först, for sedan på stan för att göra några ärenden. Därefter mötte jag en kompis på stan som jag tog en fika med. Vi for på stadsbibliotekets cafe som vi börjat ha nästan som stammis fik för de har så otroligt goda toastade mackor. Det vara jätte trevligt och det är så kul när något impulsivt händer. Efteråt tog jag och Kribba tag i arbetet i köket och rensa ut det på alla saker in till det ny renoverade rummet men vi passade även samtidigt på att rensa bort allt skräp man samlat på sig. Det känns ganska så skönt. Jag har speciellt samlat på mig små saker. Jag har svårt att kasta bort saker antingen för att jag tyker det kan vara bra och ha någon gång i framtiden eller för att det är minnen. Däremot har jag insett att man kan inte samla på sig en massa med saker för oftast har du i slut ändan ingen användning utav det ändå och skulle du ha det kan du ändå köpa nytt när du behöver det. För oftast tar det ändå bara onödig plats och samlar på sig damm. Man får även tänka på att saker blir omoderna eller rättare sagt man ändrar stil och smak med åren så de saker du sparat kanske du ändå inte vill använda om ett par år för då finns det ännu finare saker du har sett. Sedan tror jag sådant tär oftast på dem runt omkring dig som måste stå ut med alla dina saker och ditt samlande. Däremot kan man spara det allra nödvändigaste som betyder allra mest för dig, som minnen. Jag är inte riktigt färdig ännu men jag tycker det känns ganska skönt att rensa och slänga gamla onödiga saker och papper. Då får man gå igenom och se både vad man har och inte behöver längre. Man får mycket mer plats och allt är mycket lättare att städa och hålla ordning på. Så nu ska jag försöka sluta samla på mig en massa med skit och hålla ordning och reda på det jag har.
För det är också ganska roligt att shoppa och köpa nya saker*)

"När man talar om trollen" skolan som jag skrev om i förra inlägget kommer jag få fortsätta att jobba på ännu ett par veckor, två dagar i veckan, vad roligt:)

Vad roligt, min kära kuse har också skaffat sig en blogg, http://sweetchocolatgirl.blogg.se/. Gå gärna och kika in.
Det är så roligt när någon man känner skaffar sig en hemsida eller en blogg för då kan man lätt hålla sig uppdaterad om vad som händer i deras liv. Dessutom kan man även få lära känna dem bättre eftersom det blir ur ett annat perspektiv man ser dem än den vanliga sociala biten.

Freaky

Oj, vad trött jag blev efter jobbet i dag. Jag har nog ännu inte kommit in i rutinerna efter den långa ledigheten. Var tvungen att sova ett par timmar efter jobbet. Men annars har jag haft det bra i dag, fått jobba på skolan tvärs över gatan för första gången så jag hade lite mer sovmorgon i dag än jag brukar. Det var jätte skönt och det är en jätte trevlig och fin skola, så jag hoppas jag får jobba där lite mer.
Men det som är lite märkligt och läskigt är att jag har springvikarierat ganska länge om man räknar även tiden under mina studier så blir det snart två år och förra veckan frågade just Kribbas pappa om jag jobbat på denna skola något vilket jag sa att jag inte har. Då sa även Kribba att det vore roligt och bra om jag fick vara där med tanke på avståndet och igår ringde vikariepoolen och frågade om jag velade jobba där i veckan. Freaky va?!

Annars har jag bara plockat undan lite i dag och käkat men inte orkat mycket mer fast det skulle behövas. Vi är som sagt färdig med syrummet så alla mina saker ska in dit men det är ännu inte färdigt. Vi kommer även behöva använda utrymmet till annan förvaring som renoveringsmatrial tills all renovering är färdig. Jobbigt men skönt ändå att vi nu i alla fall har ett extra rum att förvara saker i så det inte blir så trångt och överbelamrat i resten av boendet som det nu på sistonde har varit tvunget till. Det känns himla kul och bra att ett rum i alla fall är färdigt.

Ni vet att jag älskar film och serier och nu är det serien My name is Earl som gäller för mig. Den är så himla kul och passar perfekt att se när man är lite trött och orkar inte göra så mycket men gärna vill se något intressant och lättsamt.


"Kharma is a funny thing"
 
Så nu ska jag bädda ner mig och se lite Earl.
Natti, natti på er

Alien och Predator



I början av helgen läste jag ut den sista av mina böcker jag bland annat fick i julklapp av raringen. Det är fristående böcker baserade på mina favoritfilmer Alien och Predator. Dom var riktigt bra och spännande. Extra kul och intressant läsning var det också för att det inte är samma handlingar som filmerna utan helt nya som bara är baserade på filmerna. Jag visste inte ens att det fanns böcker baserade på dessa filmer bara att det fanns serietidningar, vilket självklart var en jättekul överraskning och julklapp. Kribba är alltid så duktig på att hitta och fixa saker, speciellt presenter. Vilken tur att jag har han:) Dock måste jag säga jag är ganska duktig på att hitta bort tappade saker hemma. Jag hittar dem alltid, i alla fall andras saker:) Så vi kanske kompenserar varandra ganska bra, han är "fixarkillen" och jag "hittartjejen".
Måste säga böckerna finns dock inte översatt på svenska men det är engelska böcker så kan man engelska går det ju bra att läsa dem. Det har tagit mig lite längre tid att läsa dessa böcker än svenska böcker men jag ser det som bra träning på min engelska. Jag rekommenderar starkt dessa böcker för andra som är Alien eller/och Predators fans. Det finns också många fler att välja mellan. Det är bokförlaget dark horse som ger ut dem, www.darkhorse.com men nu vet jag att böckerna även finns i alla fall en del på Bokia åtminstonde i Umeå.
Nu vet jag i alla fall vad jag ska göra så fort jag får lön*)

Renovering

Äntligen är mitt syrum färdigt. Men det skulle inte ha gått utan att kribbas snälla pappa har varit här i veckan och hjälpt oss. Inte heller utan Kribbas kompisar Wiktor och Andre. Vi är så tacksamma och glada för all hjälp och tips och råd vi har fått, det hade inte gått utan dem. Varken jag eller Kribba har renoverat tidigare så vi har mycket att lära oss ännu men nu vet vi i alla fall grunderna för hur man lägger golv och sätter upp tapeter.

Före:




Efter:
  


Före:




Efter:



Visst, blev det fint. Jag är jätte nöjd. Så kul att äntligen få inreda som man vill ha det istället för de hyreslägenheter jag haft tidigare som man fått nöja sig med den inredning som den har.

Däremot kan jag inte ta åt mig något av äran för arbetet som krävts. Jag tyvärr inte gjort något mer än lyssnat på råd men inte så att jag inte velat eller varit lat utom mera för att det räcker med att två personer jobbar. Mer är bara överflödigt, det är nog som man säger `ju fler kockar desto sämre soppa`. För annars gillar jag faktist att bygga och göra saker och vill därför också gärna hjälpa till och lära mig hur man även gör dessa saker. Fast det är förstås ännu gott om tid för det för vi har även kvar vardagsrummet, köket, hallen och sovrummet att renovera. Nästa helg ska vi ta och göra vardagsrummet med lite hjälp så vi får se hur det går. Kul och spännande är det i alla fall.

Igår firade jag och Kribba i alla fall det nya rummet med lite champagne. Man får ju ta en sak i taget och vara glad över det när det gäller renovering, så mycket har jag lärt mig. Det tar tid och oftast mer tid än man tror att renovera. Svårigheter och problem kommer i ens väg och oftast när man inte tror det. Detsamma gäller kostnaden*)








Hemma igen

Vad skönt och vara hemma igen. Hem ljuva hem. Det är alltid trevligt och roligt att åka bort. Speciellt hem till familjen, släkten och de närmsta vännerna som jag varit hos nu. Jag har haft det jätte bra och roligt. Men det är även skönt och komma hem igen speciellt eftersom jag ändå har varit borta tre veckor. Hemma är ju ändå hemma. Saknat min säng, datorn, böckerna, tvn, symaskinen m.m. Nog för allt det har funnits att tillgå där borta men det är ändå inte samma sak. Det är inte mina saker. Det är bara så skönt och gå omkring hemma i sin egna lägenhet och pyssla lite.
Fast det är väl förstås för att man har varit borta så länge som man uppskattar sitt hem lite extra. Jag har i alla fall sovit jätte gott. Älskar våran säng, den är så stor. Jag tycker nog det är vårt bästa köp någonsin.

Denna låt har jag fastnat för under helgerna. Den är så jäk*a bra. Man får en kick av energi och party humör (el. i alla fall dans humör, tycker jag*) Så upp och dansa



Lady GaGa- Pokerface

Dra iväg

Nä, nu ska jag göra mig i ordning för att sedan fara till mina kusiner och spela lite spel, dricka lite öl, surra och sedan kanske vi drar ut på Ice. kul, kul:)

Malaysia

Oj, vilket jullov. Full fart nästan hela helgen. Men skriver mer om det hemma igen när jag fått tag i alla bilder.

Nu vid nyår har man så klart kommit in på samtalet om vad som ska komma hända under det nya året. Min dröm är att göra och få klart det sista på skolan och ta examen. Därefter skulle jag och raringen vilja söka jobb utomlands i något varmt land och flytta dit. Vi funderar på Malaysia. Kribba har jobbat där ett halvår och jag har varit och hälsat på ett par veckor. Där är som paradiset på jorden, varmt, vacker natur, snälla och trevliga människor, billigt och leva och vad mer kan man önska sig. De senaste dagarna har jag bara drömt mig tillbaka till de veckor jag var där och längtat tillbaka.
Här är några bilder därifrån.





RSS 2.0
Blogglista.se