Egypten

Det var så härligt i Egypten och äntligen få lite semester. Det var ett tag sen sist, förra julen. Blev inget i sommras. Nu längtar jag bara tillbaks eller börjar åtminstonde fundera ut nästa semester någon annanstans. Finns en hel värld att se.

Blir inte så mycket bilder på raringen. Han vill inte vara med.



Kvällarna spenderade vi ute och åt middag och gick och tittade på omgivningarna. Lite shopping blev det men inte mycket.


Dagarna vi inte var på utflykt badade i vi i röda havet och solade. Mmm härligt.

Som ni kan se i bakgrunden var många hus inte färdigbyggda. Nästan över hela Hurghada kunde man se hus påbörjade eller nästan färdigbyggda. Inte tyvärr så vackert. Såg ibland ut som det hade varit krig. Detta berodde på att hotell och bostäder byggdes nytt överallt för mer turister  Men för de mesta tog pengarna slut och i väntan på nya investerare stannade arbetet upp eller för att slippa bostadsskatt. Eftersom det var endast när byggnaden var färdig som man behövde betala denna skatt. Men nu har dessa regler ändras för att det inte vackert eller ekonomiskt med halvfärdiga hus överallt. Nu får man betala skatt efter fem år vare sig man är färdig eller inte och med det hoppas man problemen med påbörjade hus försvinner.
























Lite shopping.





Vattenpipa var poulärt i Egypten. Fanns och låna och röka lite överallt. Köpte hem två stycken. En till min familj och till oss själva. Dom är som konstverk, så vackert skapade. Passar därför även som prydnad i hemmet.







En av de vackra moskeerna.



Men man fick tyvärr inte gå in över tröskeln.



Det blev mycket mat, god mat:) Love it. Önskade man kunde äta ute varje måltid hemma. Slippa fundera vad man ska laga och all disk och tid det tar. Mmm.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0