Skaffa presentkort gratis

Har ni provat Gratisbio.se. Där kan man enkelt samla in poäng och få presentkort (finns att välja på de flesta vanliga affärerna), biocheckar och tidningspremunationer. Detta kan man göra genom att besöka hemsidor, vara aktiv, delta i tävlingar och undersökningar eller handla on-online. Valet är ditt. Jätteenkelt.
När man blir medlem får man 50p + 25p om ni går igenom mig




Ha ha- rolig blogg

Hittade en jätte kul blogg. Handlar om felskrivna sms. Jäkla vad pinsamt det kan bli:/
Om ni inte läst den redan, så kolla in här
http://www.felsms.com/

My day

Oj, lång dag i dag. Fast det är ganska ofta så för mig innan jag äntligen kan få komma hem och slappa för kvällen. Men visst, inte alltid jobb många gånger är det självvalt för saker som måste fixas till hemmet eller annat som man vill göra. I dag gällde det i alla fall jobb. Jobbade som vanligt, därefter tränade med ett av extra jobben-däremot jätte trevligt. Och ett extra plus-hur många får betalt för att träna. Därefter körde jag till universitet för att hjälpa mig själv i mina studier och fixade istället svenska översättningar på några filosofiska orginaltexter. Nu ska jag plugga en stund till, läsa min bok, Svarta riddarna med Margit Sandemo och sovaaaaaa:)

Ha, ha -så jäkla kul

Är jätte tråkig nu och bara jobbar och pluggar.

Så jag tar nu en liten paus ifrån skrivandet och bjuder på en av mina favoritklipp. Som ni absolut inte får missa- så jäkla kul. Stackars Fredrik men himla vilken kul styvpappa. Jag kan inte sluta skratta.

www.idiot.se/category/ljud/page/2/

Kolla klippet Veckopeng

One second

Paradise lost- One second

En för mig gammal nostalgilåt. En gammal goding.

 

Denna låt var en av dem låtar min kära raring gav till mig i ett blandband eller rättare sagt cd när vi just hade börjat träffas:) Gulligt. Vilket nu är nio och ett halvt år sedan and still going*)

Bara lite ledsen över att cdn kom bort. Hade varit så roligt att ha kvar som minne. Jag sparar på allt sånt "skit", kort, brev, dikter m.m. För dem ger mycket att ha kvar. Man minns så mycket mer och man blir glad av dem fina minnena.

Som när ni tjafsar och är lite leds på varandra kan ni bara ta fram någon sak ni fått av varandra och minnas varför ni faktist tycker så mycket om varandra. Jättebra- ha, ha, skämtåsido. Nämen kanske det blir sängen istället för soffan*) Det låter väl bra.

 


Follow

The loveless- Follow

Mmm

 

Jag är lite tråkig nuförtiden. Jag har inte så mycket att skriva om nu eller tid för den delen. Jobbar på dagarna och måste plugga på kvällen när jag även då inte måste jobba på något utav mina extra jobb:(

Men nästa vecka blir det lugnt med skolan, för ett tag i alla fall- längtar.


Philosophy

Jag läser just nu om David Hume- ingen lätt typ att förstå och ramlade över denna video.
Diggar- speciellt slutet




Ullared

Har ni sett serien Ullared på kanal 5- ja det har ni säkert inte kunnat undgå. Fan- va jag älskar den. Jag har så himla roligt och mysigt när jag ser den. Hade inte tid och se den när den gick men det är ju det som är så bra med nätet. Då kan du se var och när du vill. Finns på kanalens hemsida på play.

Alla personligheter är så mysiga och härliga. Verkligen personligheter men det är också det jag älskar med människor. Dom som syns och känns jämfört med dem som är grå och mulen. Var har man mest trevligt och roligt?

Älskar Kjell och Britt-Marie. Dom är så härliga personligheter.
Dom verkar även så snälla och minst sagt ha roligt tillsammans.
Har läst att dem mått dåligt över sin medverkan men om det stämmer är det väldigt sorgligt för jag tycker dom rockade bäst. Tycker dem ska bara fortsätta gå sin egna väg och skita i andra. Folk klagar alltid- på allt- av olika orsaker ibland kan det även vara sådant som bara avund-skittrist.

Sedan finns såklart chefen Boris, Morgan på lagret, glada tanterna, Mattias och hans mamma + några fler som heller inte får glömmas. Ni måste se:)



Efter detta är jag till och med jag sugen att bila dit för lite shopping men också kanske en förhoppning att få träffa några av kändisarna- för det vore ju astrevligt.




 

Äsch, ni få kolla själv. Dom andra klippen var så långa.


From black to red to black again

Som ni kanske sett är jag svarthårig igen. Skönt. Black is the new black-var det någon som sa när jag färgade håret igen:)

Det var roligt att prova rött hår ett tag. Har länge velat göra det. Men det var inte något för mig. Älskar rött hår på andra men inte på mig. För tillfället i alla fall. Det är väl så om man har haft en färg ca 10 år är det svårt att ställa om sig. Nu gillar jag mitt hår igen.
Fast
funderar på blont längre fram.


Snabba cash

Snabba cash såg vi med två vänner i fredags på premiären som så många andra.
Inte min typ av film men tydligen bok. Var tvungen och läsa den när den kom ut för ingen kunde ju sluta prata om den. Älskar ju böcker och intressant var den- spännande. Men har jag läst en bok vill jag också gärna se filmen om det kommer en.



Även om det inte är riktigt som sagt min typ av film i alla fall så var den bra. Väldigt duktiga skådespelare. Fast några var väl inte som jag såg dem i boken. Fast det är väl så när man läser boken innan skapar man sig en egen bild. Vilket andra tolkar på ett annat sätt.
Men jag måste ändå gnälla fast den var helt klart sevärd. Men jag blev så besviken som oftast händer på grund ja av att jag läst boken är att det fattas mycket. Jag förstår så klart dem inte kan ta med allt i en film. Men jag tycker ändå det saknades bitar som inte blev detsamma som boken ifråga. Relevanta och absolut intressanta bitar. Mer vill jag för tillfället inte säga för att inte förstöra filmen eller boken för dem som ännu inte tagit sig an det.

Helg= plugg och examensfest

I dag och igår har jag bara pluggat. Nästan*) Bra men himla trist på en helg. Aldrig riktigt ledig känns det som:( buhu
Men man får väl eller rättare sagt måste lära sig njuta av dom små stunderna.
Som i dag har raringen varit jätte go och lagat middag och bakat brownies:) mm. Men det var nog inte bara för min skull*blink* Fast ändå så rart.

Igår kväll tog jag i alla fall en paus från skolan och vi for och käka middag på Lottas pub med en vän som också är från Boden plus två vänner till han. Sedan drog vi vidare till en liten fest och surra för att vi alla sedan skulle dra till en examensfest. Vår väns flickvän tar nu examen. Fan -va härligt. Avvis. Vilken frihetskänsla. Blev riktigt peppad med min egen skolgång av gårdagen. Längtar så till min dag kommer. Då jävlar- då blir det ös.
Men det var klart ös igår också. Får skämmas lite här i efterhand. Trodde det skulle bli skittråkigt för min tidigare erfarenhet av sådana tillställningar brukar vara ganska uppsnoppat och trist. Inget händer och alla är så finförnäma. Men jag fick skämmas- det var inte alls så. Det var party som gällde. Skittrevligt. Och inte bara det-allt i baren kostade 20 spänn*) så vi drack. Blev öl, vin och till och med bayles.

 





Jättefina lokaler
























Håltimmar- glad som en tonåring igen

Härligt- har ett tre timmars hål på jobbet i dag-betalt:)
Härligt men också enda fördelen med att vara springvikarie som lärare. Den tiden är annars planeringstid men när man bara är vikarie så är oftast allt redan fixat. Så nu har jag dragit hem o softar en stund istället och njuter av mina betalda fritid. Fast
nog hade jag hellre haft ett fast jobb. Längtar. Det är så himla roligt att jobba som textillärare. Det är ett så kreativt och inspirerande jobb.

Nämen nu ska jag plugga en stund till och sedan fortsätta jobba.
Tänk så härligt det är med fredag.

Möbler

Kribba har smak för inredning. Vilket jag är jätte glad över. Nu har han hittat lite snygga möbler som vi är sugna på.



Fast vi får se när det blir. Dom kostar en del och det måste fraktas från utlandet. Men vi får se. Men visst är dom snygga. Vill ha.

Kribba fann även en annan fantastiskt soffa för 30000 kr men orkar inte söka bilden nu när klockan börjar bli så mycket. Så jag visar den imorgon. Nu ska vi se Nip tuck.

 


Slutet på en era

Nu har jag läst ut den sista boken på Margit Sandemos 82 långa serie Isfolket, Häxmästaren och Ljusets rike. Snyft. Lång serie men det känns därmed också lite sorgligt för hennes böcker har varit med mig sen ungefär sju år tillbaks. Då gick jag med hennes bokklubb och fått en bok av hennes serie varje månad sedan dess. Men nu är den slut. :( Kommer sakna karaktärerna oerhört. Nu är det slut på en era.



Fast,, det är en flitig gumma till författare. För än är det många böcker kvar som jag inte läst. Vilket jag bara är glad över. Sandemo är fantastiskt duktig på att skriva. Jag vill bara läsa mer.
Nu har min resa redan fortsatt till Svarta riddarna. Och ännu bättre är att jag nu får två böcker i månaden till nästan samma pris som för en. Fast jag har å andra sidan också varit trogen kund i sju år och spenderat en bra slant.



Men ni som inte läst någon av Margit sandemos böcker - gör det. Helt klart värt det. Äventyr och värme kommer fylla era liv:)

Sex on fire

Kings of leon-Sex on fire

 

Så jäkla härlig låt

Yeahhhh


Helgen kom och gick

I helgen är det plugg som gäller. Har suttit hela dagen framför datorn och böckerna. Huvva- så less. Inte ännu färdig på långa vägar. Men man måste jobba på för och komma någonstans annars blir man ju aldrig färdig. Fast det känns verkligen så, det går så sakta. Tre tentor- det tar aldrig slut.

Igår jobbade jag några timmar men det var bara roligt eftersom det är jobbet där jag är kontaktperson. Vi har så roligt tillsammans så det känns inte som ett jobb. Igår var vi på stan och fikade och shoppade. Men så mycket folk det är i stan. Vårt favoritställe Bibliotekscafeet var fullt:( och även Stationen så vi visste inte vars vi skulle gå. Resten har så tråkigt utbud eller är svinigt dyra. Jag förstår inte varför dem inte bygger ut så folk ryms. De tappar kunder och med det pengar när det inte finns plats för alla. I längden är det en investering. Om jag ägde ett ställe och såg att folk inte började rymmas och vända i dörren skulle jag direkt nappa på och utöka innan kunderna byter till konkurrenter. Det är världens tillfälle och låta företaget växa och få framgång= mer pengar.
Vi hittade i alla fall ett mysigt ställe men också nästan dubbelt så dyrt.

På kvällen for jag och Kribba till en jobbarkompis till Kribba som fyllde år. Det var skitkul. Fan att jag bara glömde kameran hemma, snyft. Det var så jäkla kul. Kvällen avslutade vi på Coverclub som alltid*blink*

Ledig

Vad härligt igår med en ledig dag mitt i veckan. Så skulle det alltid vara:) Tog sovmorgon vilket var ett bra tag sedan sist även fast man haft semester har det inte hunnits med och sova så mycket. För trist:) Så igår var en riktig skön dag, bara slappade. På kvällen for vi och solade solarium. Vi vill behålla den färg vi fått men också försöka få lite mer. Jag tycker man känner och ser så mycket fräschare ut solbränd. Så nu blir det mycket solarium framöver till solbrännan är bra då räcker det nog med en gång i veckan.

I dag har varit också en ganska lugn dag. Fanns inget jobb i dag så jag pluggade. Har tre tentor som ska in. Usch, så jag har och göra:( Har inte alls varit peppad sen vi kom hem men i dag börjar det komma tillbaks. Bra för nu börjar deadlinen strax vara slut. Oj, oj. Så det blir lite mer plugg innan sängen. Men det känns bra att komma igång i alla fall. Måste bland heltidsjobben försöka göra pluggandet till en daglig vana om det ska funka att både jobba och plugga heltid. Svårt speciellt att ha orken. Men det ska gå- den inställningen är det endast som gäller annars blir jag aldrig färdig. När man väl har skapat en vana är saker och ting lättare och bara flyter på. Vi människor är vanedjur. Men det svåra är innan och faktist göra något till en rutin och vana.

Förrutom och plugga har jag faktist provat och laga crepes för första gången. Låter så gott så jag har varit lite sugen och göra det och nu blev det faktist av. Jag tycker det blev faktist riktigt gott. Kribba är inte hemma så jag får fråga han sedan. Det blev skinka, ost, tomatpure, champinjoner och självklart lite kryddor som fyllning. Jag är ju inte så mycket för och laga mat annars i alla fall inte mer än jag måste. Kribba ska ju inte alltid behöva laga maten. Men han är duktig på det och är mer intresserad utav det än jag. Speciellt att experimentera och prova nya rätter. MMm- vilket jag är glad för. Men ibland får jag också mina ryck av lust att laga eller baka fast det är inte så ofta. Men skulle gärna vilja ändra på det. Det är ju så roligt och prova på ny och god mat. Och ibland blir man så less på de recept man kan och vet inte vad man ska laga.






Kairo

Vi for över dagen till Kairo för och se pyramiderna. Det var häftigt och ett minne för livet.





Även där fanns påbörjade byggnader.





Nilen.



Vi beökte även museumet med mumier och skatter från gravarna. Tyvärr får man inte fotografera inne.





Vi tog en tur med båt på Nilen.



Vi träffade även på Jay Leno, en egyptisk Jay.





Otroligt att staden Kairo ligger alldeles intill pyramiderna. Tänk, vilken utsikt otrolig utsikt att ha från sitt fönster när man vaknar på morgonen.









Kairo
Öknen







Här är jag. Ganska otroligt va. En sådan sten var till och med större än mig.
Tyvärr fick vi inte gå in de sålde endast tvåhundra biljetter per dag:( väldigt tråkigt.

En av fruarnas gravar.












Sfinxen
som vaktar faraonerna














El Gezira och städarens konstverk

Vårt hotel El Gezira var inte det vackraste hotell vi varit på men det funkade i alla fall. Vi hade ospecifierat så då kan man inte vänta sig så mycket men annars har vi haft tur.
Inte så mycket och se



men färgglatt var det i alla fall.



Vår utsikt, ett hus två meter ifrån vår balkong.

Men vi hade i alla fall badrum och balkong. Man behöver ju bara någonstans och sova. Dagarna spenderar man ute på äventyr.



Vi hade tv i alla fall. Fanns faktist två kanaler som det fanns amerikanska filmer på dygnet runt. Inte så dumt fast det blev inte så mycket tv. Bara när man fixade sig i ordning. Roligast var nog ändå deras såpor. Lika bra som hemma*)

Vår städare lämnade konstverk av våra handdukar varje dag:) De var duktig på att forma verk med hjälp av tyger i Egypten.











Egypten

Det var så härligt i Egypten och äntligen få lite semester. Det var ett tag sen sist, förra julen. Blev inget i sommras. Nu längtar jag bara tillbaks eller börjar åtminstonde fundera ut nästa semester någon annanstans. Finns en hel värld att se.

Blir inte så mycket bilder på raringen. Han vill inte vara med.



Kvällarna spenderade vi ute och åt middag och gick och tittade på omgivningarna. Lite shopping blev det men inte mycket.


Dagarna vi inte var på utflykt badade i vi i röda havet och solade. Mmm härligt.

Som ni kan se i bakgrunden var många hus inte färdigbyggda. Nästan över hela Hurghada kunde man se hus påbörjade eller nästan färdigbyggda. Inte tyvärr så vackert. Såg ibland ut som det hade varit krig. Detta berodde på att hotell och bostäder byggdes nytt överallt för mer turister  Men för de mesta tog pengarna slut och i väntan på nya investerare stannade arbetet upp eller för att slippa bostadsskatt. Eftersom det var endast när byggnaden var färdig som man behövde betala denna skatt. Men nu har dessa regler ändras för att det inte vackert eller ekonomiskt med halvfärdiga hus överallt. Nu får man betala skatt efter fem år vare sig man är färdig eller inte och med det hoppas man problemen med påbörjade hus försvinner.
























Lite shopping.





Vattenpipa var poulärt i Egypten. Fanns och låna och röka lite överallt. Köpte hem två stycken. En till min familj och till oss själva. Dom är som konstverk, så vackert skapade. Passar därför även som prydnad i hemmet.







En av de vackra moskeerna.



Men man fick tyvärr inte gå in över tröskeln.



Det blev mycket mat, god mat:) Love it. Önskade man kunde äta ute varje måltid hemma. Slippa fundera vad man ska laga och all disk och tid det tar. Mmm.

Fyrhjuling i öknen






För att skydda oss mot sand och sol fick vi klä oss som,, ja, banditer.







Det var skitcoolt. Gör gärna om det.
Men jäkla vad jag flög. Jag är inte så stor så i varje gupp eller kulle höll jag endast fast mig i handtagen Ha, Ha.

Vi hade tur denna dag. Vädret var fint och jag och Kribba var de enda turisterna som annars kan bestå av en grupp upp till femtio personer. Vi hade tre guider.

Hurghada- Giftun Island, Egypten

En utav dagarna tog vi en dagstur med båt till Giftun Island som låg en timme med båt från Hurghada. Det var jätte härligt och vackert. Solade, badade och snorkla.



























Hemma igen

Åh va härligt det var på semestern i Hurghada. Vellade stanna en vecka till,, men verkligheten kallar:(
Så nu är man tillbaks till vintern. Brrh huva kalla Sverige. Blev helt förbluffad över hur mycket snö det har kommit på bara nio dagar.

Hittade faktist inte bilen när vi kom hem.
Men efter en stund såg jag snöhögen,, som borde gömma våran bil.

Visste inte om jag skulle gråta eller skratta. Jag ler men eftersom vi vet vad som måste göras så tänker jag något helt annat:)

Nu är jag less. Nu kör jag.

RSS 2.0
Blogglista.se